Коя книга да подариш за Свети Валентин на всеки от любимите си хора

Да подариш книга е винаги добра идея

0 коментара Сподели:
книги Свети Валентин

Ето че дойде и това време от годината, когато плюшени меченца, червени рози и китайски балони са навсякъде около нас.

Истерията е пълна, а мнозина предпочитат да зачервят бузките с винце вместо с „пеперуди в стомаха“.

Независимо дали приемаш 14 февруари като празник на любовта и у нас, винаги е добра идея да зарадваш любимите си хора.

А какъв по-добър начин да кажеш „Обичам те“ от една добре подбрана книга? Ето какво би предложил и самият Свети Валентин като грижа за всеки един, на когото държиш в живота си:

За гаджето – „Любов по време на холера“, Габриел Гарсия Маркес

Независимо от пола, една вечна класика винаги придава класа и елегантен подход към подаръка за любимия човек. Тук не можем да говорим за някаква сладникава любовна история, а напротив – за майсторски патос, който само латиноамериканците умеят. Дори и най-големият циник би се възхитил от писането на Маркес и би се запитал: „Щом ми подарява такава възхитителна история, дали това не е моята сродна душа?“.

За самотната приятелка – „Дневникът на Бриджет Джоунс“, Хелън Филдинг

Онази приятелка, на която ѝ е писнало постоянно да я питат кога ще се омъжи и ще има деца, заслужава много повече от една проста кутия бонбони. Заслужава да прекара празника си с усмивка на уста и чаша хубаво червено вино в компанията на онази пухкава сладурана, на която са посветени няколко филма. Но всъщност най-очарователна е в своя дневник. Бриджет Джоунс. Няма как да скучаеш с прекрасното чувство за хумор, самоирония и безкраен низ от гафове, описани в „Дневникът на Бриджет Джоунс“.

За мама – „Моля те погрижи се за мама“, Кюн-сук Шин

Този малък по обем, но много стойностен роман показва как днешният забързан живот ни отдалечава все повече от любимите ни хора. Историята проследява възрастната Со-ньо, която се изгубва в сеулското метро. Нейният съпруг и четирите ѝ пораснали деца започват издирване. Колкото повече я търсят обаче, толкова повече започват да си припомнят истории с нея, в които са я пренебрегвали и са се подчинявали на абсурдни патриархални норми. Една книга, която ще се „услади“ не само на майките, но те със сигурност ще я оценят подобаващо.

За неуморната колежка – „Оцветявай с радост: 100 рисунки за медитация и релаксация“

Никой не знае по-добре от теб колко неуморна е твоята колежка по бюро. Може и да мрънка за шефа, заплащането и бонусите, но си остава истински работохолик, който даже и в бара не може да спре да мисли за работа. Е, ето че за празника на любовта ще получи една доза приятна отмора с книга за оцветяване за възрастни. Цветовете, малките шарки и мотиви са идеална арт терапия, която може да я занимава с часове.

За малкия човек, когото най-много обичаш – „Дневникът на един Дръндьо: Двама са малко, трима са много“, Джеф Кини

Може да я вземеш за детето си или за любимите си племенници, но перипетиите на Дръндьото около Свети Валентин със сигурност ще докарат завидна доза смях. Главният герой Грег се опитва да покани обекта на чувствата си за купона на 14 февруари, но прекаленото притеснение го вкарва в доста интересни случки. Любов и смях – идеалната комбинация за една изпълнена със семейна хармония вечер.

Още книжни коментари виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *