5 сериала, които да не пропускаме през октомври

"Семейство Даръл", "Наричаха я Грейс" и още три чисто нови поредици за започналата есен

0 коментара Сподели:

Октомври идва с една от най-дългоочакваните екранизации за малкия екран  – тази на романа на Джералд Даръл „Моето семейство и други животни“ – една от любимите книги на всички, расли през 90-те и началото на милениума. Но това е единствената комедия, която ще ви предложим за мрачния октомври. Есента идва с няколко перфектни кримки – една от които ще ни върне Тим Рот, когото отново ще гледаме с удоволствие. Чувство, което ни бе отнето с „Излъжи ме”. В най-новата поредица на AXN пък ще си спомним доброто чувство от „Касъл” и актрисата Стана Катич (неговата половинка), която ще гледаме в най-новия хит нa АXN.

Забравена (Absentia)

Хайде да си кажем открито. Поне един път в живота си сме си представяли как сме си отишли от този свят, чудели сме се как ли ще реагират на това хората, които обичаме, и дали ще им липсваме? Представяте си, че ви няма и че след цели 6 години се връщате от мъртвите, за да разберете, че семейството ви е продължило напред? Как бихте реагирали? Това се случва с главната героиня на най-новия сериал на AXN – Absentia („Забравена“)! Тя е ФБР агент, който изчезва безследно и е обявен за мъртъв. Всички си мислят, че Емили Бърни е жертва на злокобен сериен убиец, и са продължили без нея. Тя се връща без никакъв спомен от това, което е преживяла, няма представа кой я е отвлякъл и защо. Завръщайки се вкъщи, разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингер) се е оженил повторно, а новата му жена отглежда сина им. Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства. A най-лошото е, че животът й е на път да се преобърне напълно и да няма нищо общо с това на преследвач, а по-скоро на преследван. В главната роля е любимата ни Стана Катич от „Касъл”.

Лъжи (Liar)

Великолепен британски трилър, в който нищо не е това, което изглежда. Историята в поредицата започва с привидно невинен секс за една нощ между главните герои Лора Ноуел и Андрю Елис – уважавани учител и хирург. Първоначалното им необуздано привличане отключва серия от събития, които ни карат да се сещаме за онази приказка отпреди време, че „пеперуда махва с криле в амазонската джунгла и в резултат ураган помита половин Европа”. В „Лъжец” никога не сме сигурни кой всъщност е лошият и кой добрият – всичко започва след обвинение в изнасилване, което разкрива още по-ужасни престъпления.

„Семейство Даръл“ (The Darrels)

Ако сте расли през 90-те и началото на 2000 година, няма начин да не сте чели някой от забавните животински романи на Джералд Даръл. „Моето семейство и други животни” беше една от онези книги, които тайно слагах между кориците на учебника по математика и заради които след дълги часове четене родителите ми изпаднаха в ужасно измамната илюзия, че от мен някой ден ще стане страхотен математик. Сериалът разказва за забавните приключения на семейство Даръл, които се опитват да започнат наново живота си на живописния остров Корфу, обитаван от всякакви странни животински видове – такива, каквито те не са виждали досега. Сериалът е пропит с британски хумор и ще ни върне топлите спомени от отминалото лято, прекарано на някой гръцки плаж с чаша вино или узо в ръка.

„Наричаха я Грейс” (Alias Grace)

Изгледахме „Дневниците на прислужницата”, останахме шокирани, оглеждаме се с подозрение за всеки мъж, който може да ни накара да раждаме като инкубатори, и вече ни липсва този фантастичен сериал, пропит с много реалност. Затова веднага празното място може да бъде запълнено от „Наричаха я Грейс”. Минисериалът е отново екранизация на роман на Маргарет Атууд и е базиран на истинската история на Грейс Маркс, слугиня и имигрант от Ирландия, която е вкарана в затвора през 1843 година, може би по погрешка, за убийството на своя шеф и неговата икономка. Грейс твърди, че няма спомен за извършеното, но доказателствата срещу нея изглеждат твърди. Десетилетие по-късно един лекар помага на Грейс да си върне паметта. Въпреки че историята е истинска, Атууд вкарва измисления персонаж на доктора, който разследва случая. Той постепенно се ангажира лично с историята на ирландката и се опитва да й помогне.

Tin Star

Един филм за феновете на „Фарго”. Тим Рот играе бивше лондонско ченге, което се премества, за да стане шериф в малко градче в планините на Канада, претъпкано с имигранти. Чужденците са залели града заради нова нефтена компания, чийто собственик е мистериозният мистър Брадшоу. Внезапно избухва вълна от кървави престъпления. Според сценариста Роуан Джеф новата драма е „епичен разказ за измама, предателство, убийство и отмъщение насред живописната и красива, успокояваща канадска атмосфера”.Ако съдим по трейлъра на сериала, авторите са успели да създадат желаното трилър усещане.

А всяка сряда по AXN можеш да се посветиш на ето тази криминална драма.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *