#GOMUSIC: 2K15 ЗВУЧИ ТАКА

Ритъма на отиващата си година за едни от най-музикалните български личности

0 коментара Сподели:

Основното и това, в което ви въвличаме тази седмица в Go Music, е семплият въпрос:  „Как звучи 2015 година?”.

Заедно с екипа на Go Guide изпратихме e-писмо на 6 експертни личности в сферата на музиката, за които тя е всичко! Музиката за шестмата е свързана най-вече с работа, труд и само работа!
Съобщението гласеше това:

"Здравей! Как си?
Заедно с Go Guide имаме идея да попитаме журналисти, музиканти, продуценти, промоутъри, личности от тази сфера за техните 2 песни на 2015 година и да ги публикуваме в статия на сайта следващия вторник. Бих се радвал, ако споделиш и ти твоите две парчета до понеделник на обяд. И нека все пак да са различни от твоята продукция и тази, в която имаш конкретно или косвено участие.
Благодаря ти предварително!"

Поздрави, Боян.

Ето и входящата ни поща….
Вълнуващо!

КРАСИ МОСКОВ – РАДИОВОДЕЩ – ‘HIJACK SHOW’ И ЧАСЪТ НА РАЗЛИЧНИЯ ИЗБОР’ ПО ZROCK

Краси Москов е един от най-добрите музикални журналисти в последните 9 години. Казвам 9, защото тази година ZRock навършиха точно толкова. Краси е част от екипа на „рок радиото на България” от самото начало и можеш да го слушаш всеки делничен ден между 14.00 и 18.00 часа в предаването му HiJack Show. Ако си фен на иноваторския звук – всеки понеделник, сряда и петък от 21.00 часа – „Часът на различния избор” – ZRock. Ето две парчета на КраZi!

Tame Impala – Let It Happen

David Bowie – Lazarus

РАДОСЛАВ МИРЧЕВ – CLUB MIXTAPE 5 И БАР ПЕТЪК

Безкрайно усмихнат, смел, с добър музикален вкус. Радо Мирчев и екипът на Mixtape 5 и Бар ПЕТЪК вече повече 7 години разцепват публиката в София с перфектни концерти, бум-бум партита и добро отношение. Само забележете празничния афиш на Mixtape 5: лайфове на Уикеда, Kottarasky & The Rain Dogs, Hayes & Y, Jin Monic, Bears And Hunters, Стефан Вълдобрев, Рут, Анимационерите, Babyface Clan… Разнообразни и велики!
Двете песни на Радо… Ето ги:

ЛОГО5 – АСПИРИН (SHAWN LEE TRIBUTE)

77 Bombay Street – Amazing Day

БЛАГО АНАСТАСОВ – ФРОНТМЕН НА HAYES & Y

Благо, съвсем закономерно, завидно смело и добре премислено, заедно с колегите си от Hayes & Y от два месеца насам вече са в редиците на лондонската музикална сцена. През 2015-а строшиха главите на над 8 хиляди на Spirit of Burgas, а след това ни допочупиха с шумното си EP.
Той е винаги в час с новата музика и ние го обичаме!
Благо X 2

The Weeknd – The Hills
Благо: „Албумът на The Weeknd "Beauty Behind The Madness" е страхотен, може би най-добрият на 2015. Това е любимото ми парче, обожавам да го слушам в късните часове на слушалки, разхождайки се из София.”

Foals – What Went Down
Благо: „Когато това парче излезе, беше като чук в главата. Много тежко, много сурово и много добро!”

MARTEN ROBERTO – ПРОДУЦЕНТ, РАДИОВОДЕЩ И DJ

Мартен… Вие го познавате, но колкото и да ви е познат, той все си остава енигма. Но има едно нещо сигурно за него – музикалният му вкус винаги е бил, е и ще бъде безкомпромисно качествен! Music Clinic Records, Ники Данев, Антони Рикев и сърдечните личности от екипа им заслужават подкрепа и добро отношение, с което те винаги ще те почерпят.

Marten Roberto = The Real Sugah Daddy!  

NxWorries (Anderson.Paak & Knxwledge) "Suede"

RAJA – ФРОНТДАМА НА RAJA&THEBAND И ПРОЕКТЪТ Й И С ILIYANA GEORGIEVA

Ража, фронтдама (ще ме прощавате, ама вокалистка звучи тъпо), музикант с усет и елегантно раздърпан талант. Човек, от когото продължаваме да очакваме много, и аз вярвам, че тя ще ни зарадва съвсем, съвсем скоро. Минала е през различни стилове в слушалките си и продължава да си се пробва…
Двете песни на Ража:

Boy – Hotel (Acoustic)

Tame Impala – The Less I Know The Better

МАРТИН МИХАЙЛОВ – CLUB TERMINAL 1 И СТРОЕЖА

Строг, но справедлив. Точен, но учтив. В коловоза, но дали…?
Той е Мартин Михайлов, човек, направил ужасно много за родната ни музикална сцена. Понякога в доброто си желание може би остава леко криворазбран, понякога може би подходът му и типът мениджмънт на клубовете му е различен от нашия, но Марто си е Марто! Той е професионалист и знае как!
Неговите две парчета на 2015 година:

Foals – A Knife In The Ocean

De Staat – Witch Doctor

Благодарим сърдечно на всеки един от тях за това, че сподели с нас своите две песни на 2015-а. Благодарим ви и на вас, Go Guide читатели!

До следващия вторник.

Виж какво слушахме миналата седмица

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *