Nordic Soundscapes

Празнуваме 100-годишнината от независимостта на Финландия

0 коментара Сподели:

Тази година Финландия празнува 100 години от независимостта си. Благодарение на солидните основи на финландското общество, страната успява да прекрати връзките си с Русия през далечната 1917, а стогодишният юбилей се превръща не просто в повод за празненства, а във възможност за хората от цял свят да се върнат назад във времето и да разберат как се е създала финландската нация.

Nordic Soundscapes по традиция ще представи селекция от извънземни звукови картини от скандинавския север, като плавно започнем с мелодичен поп, инди, трип-хоп, хаус до дарк електроника, диско и техно в късните часове на нощта.

За музикалното оформление ще се грижат martin /artnewscafe/ & sayulke /Мелформатор/, който вече многократно показват завиден усет и талант в селектирането на музика.

Ще чуем оригинали и ремикси на широка гама от скандинавски музиканти, групи и DJ-и като Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon,Todd Terje, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke…

martin е дългогодишен любител на качествената музика и движеща сила на artnewscafe в Пловдив.  Негови селекции могат да бъдат чути и в плейлистите на онлайн радиото LMEY. Главно действащо лице зад пултовете на Nordic Soundscapes, Мартин умее да разчита настроението на публиката и да я отнесе в „безвремието“ на скандинавската музика.

Sayulke – съосновател и част от състава на пловдивския аудио-визуален колектив Melformator, подхожда с афинитет към електронното звучене. Обича добре композирания микс, но за него най-важна е емоцията, която се създава и предава чрез музиката.

Скандинавскoта звучене е до голяма степен определящо за вкуса му, а сред любимите му представители на северната сцена се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Royksopp, Trentemoller, легендарните Sigur Ros и много други.

Повече за събитието във фейсбук страницата на събитието.

Виж какво те очаква на 14-ти октомври, отново в Tell me.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *