Българските влогъри с най-много абонати в YouTube

Представяме ти родните инфлуенсъри, които дължат славата си именно на YouTube

0 коментара Сподели:

Всички сме попадали на техни видеа, докато сърфираме в YouTube – те са влогърите, които споделят разнообразно съдържание под формата на видео блогове. От гейминг видеата на PewDiePie до забавните скечове на Lilly Singh и полезни съвети за красота на Nikkie de Jager – влогърите създават клипове на различна тематика и привличат интереса на хиляди потребители, които се абонират за каналите им в най-популярната видео платформа.

С огромната си последователска база, влогърите се превръщат в едни от най-разпознаваемите инфлуенсъри в световен мащаб. Вместо да изреждаме световните онлайн знаменитости обаче, решихме да ти представим родните инфлуенсъри, които дължат славата си именно на YouTube. В най-популярните български YouTube канали ще намериш от let’s play видеа до “реакции" и комедийни скечове. А с помощта на сайта Social Blade можеш да видиш кои са българските влогъри, събрали най-много абонати, благодарение на съдържанието, което създават.

Ето кои са челните места в класацията на най-популярните български влогъри, според Social Blade:

1. Bodil40 1, 866, 258 абоната

Това е българският канал с най-много абонати в YouTube – 1, 866, 258 към юли 2018 г. Изненадващо или не, най-известният български YouTube канал е изцяло насочен към гейминг средите. Зад псевдонима Bodil40 стои Мартин Петров, който създава канала си на 26.01.2008 г. и оттогава публикува ежедневно видеа, в които играе игри, като Minecraft, Tower Unite, Skate 3, Brutal.io, GTA5, LEGO Worlds.

Видеата са във формат “let’s play” и показват само екрана на влогъра, без да се вижда самият коментиращ.

Интересен факт е, че във видеата Bodil40 коментира на английски език, но голяма част от абонатите в канала му са българи.

2. Emil Conrad 377,285 абоната

Това е може би най-известният български влогър, чиято онлайн популярност го превърна в известна личност, дори и извън интернет пространството. Не е задължително да следиш българската YouTube активност, за да знаеш кой е Емил Конрад – неговата дебютна книга “Нещата, на които не ни учат в училище”, накара стотици младежи да се редят на опашка пред книжарница (за да си закупят книга!) – нещо, което не се среща често в нашите ширини.

Емил Конрад започва да снима видеа през 2006 г., като представя по забавен начин ситуациите в ежедневието, прави смешни скечове и пародии.

С годините добива огромна популярност сред тийнейджърите и се превръща в едно от най-познатите лица във виртуалното пространство. Влогърът създава онлайн персонажи като Силвето (която е изиграна от самия него) и издава общо 5 книги, последната от които е ”Книгата на Силвето”. Емил Конрад има и втори канал – MoreEmil, който вече има над 129, 000 абонати.

3. KRASI – BEST FIFA 18 TUTORIALS & TIPS & SKILLS298, 566 абоната

Още един геймърски канал, посветен на FIFA видеа и ревюта на игри, с над 200,000 абоната. Популярният гейминг канал е създаден през 2013 г. от Краси – професионален FIFA играч. Той коментира на английски видеата си, но има и втори канал, само на български, отново с гейминг видеа.

Популярният влогър не се съсредоточава единствено върху видео игрите, а включва предизвикателства и дори “unboxing” в съдържанието си.

4. The Clashers294, 941 абоната

Създаден през 2016 г., каналът The Clashers е виртуалното “място”, на което ще намериш не само десетки гейминг видеа, но и любопитни класации на различни тематики, като например “50 невероятни факта за Космоса”. Влогърът, който развива този успешен YouTube канал, се казва Слави, а сред

съдържанието му, можеш да откриеш както полезни съвети за някои игри, като Clash of Clans, Clash Royale и Boom Beach, така и интересни ревюта на техно джаджи и смартфони.

5. Pavel Kolev & Icaka281,380 абоната

С 281,380 абоната, Павел Колев и Христо Стефанов се нареждат сред най-известните български влогъри – техният канал е основно с entertainmet и гейминг насоченост.

Забавните скечове, тематични поредици и пародии са причината, за 5 години влогърите да са се превърнали във всеобщи любимци не само в YouTube, но и в останалите социални мрежи.

Павел и Христо имат и втори канал – Icaka & Pavel Kolev, който е основно с гейминг видеа на Icaka. През 2017 г. влогърите издадоха собствена хип-хоп песен “Животът е игра”, а скоро се очаква и второто им съвместно парче.

6. inStanT 275 891 абонати

Стан е български влогър, който създава развлекателни видеа, в които включва разнообразни предизвикателства и пресъздава случки от живота си по забавен начин.

Каналът му inStant има над 200,000 абоната и подобно на други влогъри развива и втори канал – STAN, в който качва по-сериозни видеа от ежедневието си.

7. Tipichno 264 181 абонати

Комедийният канал Tipichno е създаден през 2010 г. и е

поредица от смешни скечове и иронични клипове, пресъздаващи типичните ситуации в ежедневието ни.

Любими на над 260,000 онлайн потребители, създателите на Tipichno развиват и други видео проекти, благодарение на които печелят слава и извън YouTube.

Знаеш какво следва: thumbs up!

За още за още инфлуенсър истории – следи нашите приятели от Influencer.bg.

Може би и ти се замисляш да стартираш собствен проект или да работиш по собствени правила, виж как да останеш  мотивиран фрийленсър тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *