5 идеи как да разнообразиш лятното си четене

Сигурно и ти имаш една купчина преполовени книги, които чакат да посегнеш отново към тях

0 коментара Сподели:

Лятото още е тук и с дългите дни ти дава куп възможности да разнообразиш рутината в ежедневието си.

Дали си занемарил четенето, или пък търсиш нови начини да преполовиш купчинката с книги по-бързо? Лятото винаги носи пълен заряд енергия и идеи как да оползотвориш времето си най-пълноценно.

Това е идеалният сезон за изпробване на нови начини за четене и повече удоволствия накуп. Ето няколко начина за повече магия в летния книжен маратон:

Избери си кафене или парк за четене

Стига вече с това четене вкъщи. Време е да си избереш някое уютно кафене с градина или пък пейка в парка, където да се насладиш на слабия ветрец и яркото слънце. Един супер як следобед ще бъде завършен с чаша фрапе или сладолед в ръка.

Изпробвай различен жанр всяка седмица от лятото

Дръж рутината далеч и излез от зоната си на комфорт – изпробвай различен жанр през седмица (или няколко) този сезон. Можеш да започнеш с поезия, да минеш през мемоари и да опиташ нова кримка. Гаранция, че ще ти подейства като глътка свеж въздух!

Чети с най-добрия си приятел

Изберете си една книга, която да четете и двамата и споделяйте впечатления междувременно. Направете си един мини читателски клуб и се дръжте в течение на случващото се в романа. Две различни гледни точки за една история може да е супер забавно преживяване,а защо не и да подхрани още по-силни дружески отношения…

Прочети някоя класика, която си пропуснал в училище

Задължителният училищен списък може да е бил агония за едни и задължение за други, но класиката си е класика – независимо дали сме я разбирали като малки. Затова лятото е идеалното време за някой тежък (руски?) роман, който в останалото време от годината би те депресирал, но не и сега. При тези лъчи, птички и песни четенето на Балзак си е истинска наслада.

Посети книжарницата за книжни глезотии

В големите книжарници предлагат всякакви аксесоари, идеални за плажа или басейна. Глезотиите на книжна тематика нямат край, а пък са и толкова сладки! Можеш да избираш между водоустойчив калъф за четец, бански с щампа на Слидерин, поставка за книга в басейн и какво ли още не. Всеки книгоман би се изкушил от тях, а лятото е точно моментът да се поглезиш.

За още книжни коментари и класации виж тук.

Вдъхновяващи идеи за чудни местенца, на които да почетеш, ще намериш тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *