Избери любов. Винаги.

Битката между любовта и страха се води на много фронтове...

0 коментара Сподели:
Избери любов. Винаги.

… Била е сред нас и в миналото, и в настоящето, та даже сигурно и в бъдещето. Може би никога няма да спечелим войната, но защо пък да не спечелим един двубой в повече?

Въпреки че сме толкова добре развити (надявам се повечето) духовно, емоционално и поведенчески, наистина съм голям защитник на идеята, че един човек може да реагира само по два начина.

Единият начин е дълбоко вкоренен в човешката психика и може би точно с негова помощ сме оцелели и до днес. Говоря именно за страха. Това магично състояние на духа, често използвано от много хора в нашето всекидневие, води до две последици. Чисто по животински да се борим, противоречим, да атакуваме и другата последица, много актуална в днешно време – да избягаме. Да избягаме от проблема, да си съберем багажа и връщане назад никога да няма. Тези два механизма може би произтичат от инстинкта ни за самосъхранение при заплаха или може би просто са успоредно свързани с голямото ни его, самочувствие и висока самооценка.

Любовта наднича през миглите ти

Вторият начин, по който аз и ти реагираме, може би в много редки ситуации, е от любов.

Не говоря само за романтичната, леко сладникава холивудска представа за любов, а за една любов, малко по-мащабна, която изпитваме към всички близки до нас хора, понякога дори и към хората, които ни въвличат в кофти ситуации в настоящето, но споменът за тях е толкова сладък.

Този начин за справяне с проблема в моята представа се гради върху това с любов и позитивизъм да отвърнеш на страха и на негативното.

Да останеш, да не си тръгнеш. Да приемеш проблема такъв, какъвто е. Дали ще е изневяра, предателство или просто постъпка, която те е наранила дълбоко, това не е от значение. Изборът за любов се състои от това да приемеш, да продължиш напред, понякога дори да забравиш. И за финал, на последно място, може би най-важното – да простиш.

Любовта наднича през миглите ти

Важно е да приемеш човека срещу теб не само като кофти емоция, която ти носи, а като съвкупност от качества.

Припомни си всички хубави, прекрасни неща, които точно този човек е правил за теб. Припомни си делата му, които са довели до твоето щастие в определен момент в миналото. Заслужава ли си да отхвърлиш всичко това заради една „грешка в системата”, заради просто един човешки провал?

Любовта наднича през миглите ти

Хората сме странни създания. Грешим, бъркаме, нараняваме.

Понякога нараняваме най-близките си, понякога те нас. Нека малко повече прощаваме. Нека да останем, да не стягаме багаж, да продължим напред и да изоставим грешките в миналото. Нека избираме любов малко по-често.

Ето нещо за свободата и щастието.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *