КЪДЕ ПРАЗНУВАМЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Мрачното честване на светлия празник

0 коментара Сподели:

Декември е, братя и сестри. Споменавайки името на последния месец от годината, се изпълвам с коледно чувство на безгранична добрина и любов, докато в същото време усещам предпразнична сухота в устата и подозрителен главобол. Във въздуха се носи мирис на тежък махмурлук в бъдеще свършено време, замаскиран в невинния камуфлаж на най-светлия празник – Коледа.

Декември е единство и борба на противоположности. Честваш най-големите християнски ценности и се опитваш поне за месец да бъдеш един по-добър човек, докато в същото време около теб се случват оргии от всякакъв характер. Как да се запазиш читав? Често се получава така, че се прибираш мъртво пиян у вас на двадесет и шести сутринта, поздравяваш вашите с „Христос Воскресе“ и заспиваш върху тоалетната чиния на кенефа, докато полуизгоряла свещичка, взета от вчерашната църковна празнична литургия, срамежливо се подава изпод копринената кърпичка в предния  джоб на сакото ти. Амин.

Каквото и да си говорим, декември винаги е бил месец на извращенията. Без значение дали говорим за масирано денонощно бомбардиране с алкохолни снаряди или заснето с мобилен телефон букаке, при което колективната еякулация върху нечия персона се случва на фона на „Тиха нощ“. Но това е друга тема. По-долу се концентрираме върху това не как, а  къде би могъл да купонясваш по празниците в компанията на приятелите ти. Списъкът не е изчерпателен, но дава основни насоки къде можеш да празнуваш, в зависимост от предпочитанията ти:

ВКЪЩИ

Самоунищожение в домашни условия винаги е ва­риант. Може да се организира в тесен семеен кръг, където да споделиш времето си с най-близките хора, радвайки се на домашния уют и спокойствие. И речта на Президента.

В същото време обаче домът може да се превърне в местопрестъпление на убийствен квартален купон със свободен достъп, на който да присъстват всякакви непознати типове, в това число и нелегални мигранти.

Положителното на купона вкъщи е, че където и да паднеш пиян, все ще паднеш у вас (стига да не паднеш през терасата). Лошото е, че на сутринта някой трябва да чисти и този някой обикновено си ти.

НА ХИЖА

Скромният ни опит показва, че най-големите извращения в сферата на висококачественото купонясване се случват в изолирани локации, които се намират далеч от хорските погледи. Вероят­но обяснение на този феномен е, че задръжките на човек падат в момента, когато той не е наблюдаван и така се чувства по-освободен в поведението си. Иначе казано, ако копнееш собственоръчно да си опечеш пържолки, после да ги хапнеш с хубаво италианско вино, след което да изпиеш един буркан домашна ракия, в резултат на който да излетиш в стратосферата, планинската хижа е твоето място. Положителното е, че на другия ден се чувстваш като нов от чистия планински въздух и не те боли глава, стига да не си се приземил на челото си предишната вечер.

НА ПЪТ

На мнозина се е налагало да посрещнат празниците в удобствата на пътната инфраструктура или в превозно средство (самолет, влак, гара и др.). Вместо да се тюхкаш от това, че няма да можеш да празнуваш с приятелите си, те съветваме да извлечеш максималното от ситуацията, в която си поставен, без да изпадаш в паника. Положителното е, че можеш да направиш нови и интересни запознанства.

Така например в рамките на импровизирана трапеза върху сгъваем стол в чакалнята на автогарата в Скопие могат да се окажат прокурор, йеромонах, хипи на метамфетамини и групата нелегални мигранти отпреди малко.

Най-лошият изход от подобна среща е мигрантите и хипито да бъдат задържани с прокурорско постановление навръх Коледа, а ти да бъдеш принуден да обсъждаш на по ракия с йеромонаха Евангелието на Йоан. Най-добрият изход – в социалните мрежи да се появи клип на тежко дрогирани прокурор и йеромонах, които танцуват прегърнати под звуците на националния химн на Афганистан, докато мигрантите им ръкопляскат в кръг, а ти и хипито се наливате с концентрат отстрани и търсите проститутки. Смятай.

В КЛУБ

Това е мястото, където по празниците се случва истински културен екзорсизъм – демоните на всички излизат наяве. Този ри­туал се постига чрез богат асортимент от музикални тупаници и такова светлинно шоу, което е годно да предизвика фото­сетивни припадъци. Добави няколко десетки литри алкохол, разпръсни съдържанието от джобовете на най-подозрителните типове от заведението, поръси с празнично настроение и получаваш аудитория, която е склонна да извърши колективно самоубийство по парти подбуди. Отрицателното е, че обстановката наподобява анален секс – много е тясно и не се харесва на всички.

Общо взето, където и да се озовеш, винаги можеш да си изкараш добре. Ключът към добрия купон е добрата компания, без оглед на това къде се намираш. Затова се обгради с най-верните ти другари, зареди се с добро настроение и се приготви – това, което стане в декември, остава в декември. Весели празници и наздраве! 

Виж още – 8-ми декември и начини за злоупотреба.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *