МНОГО ШИТ В ЕФИРА

или както казваха в едно рап парче от близкото минало "ентелигентна олигофрения"

0 коментара Сподели:

Часът е един фас време след полунощ. Гледам замечтано през прозореца навън и се чудя на какво ми мирише. Май се сещам. Освен от нечии чорапи, миризмата наоколо вероятно се формира от „китайската кухня”, която ежедневно се сервира от лица с нездрав ментален статус в телевизионното и интернет пространство, за да бъде погълната впоследствие от широката общественост. Включително и от деца. Става въпрос за „китайско” под формата на жълти новини и известия със сладко-кисел привкус, които обикновено звучат горе-долу така: „Трима от “Левски“ в дива оргия с проститутки, има ранени”, или – „На Галена й расте трето зърно, леят й куршум”. Общо взето, новини, касаещи личния живот на българските ролеви модели и кумири, но сервирани по пикантен начин, който безпроблемно може да те разстрои. Буквално и преносно.

Освен това пресата ни е толкова мазохистично-нихилистична и такива неща се изсипват на безмозъчен принцип в нея, че за  ден само въз основа на качените новини в един български информационен сайт може да се сглоби сценарий за филм, който да ти причини нощно напикаване.

Би могъл да звучи горе-долу така:

Поради увеличаване на цената на бензина и неуспехите на правителството в съдебната реформа мъж и жена ограбват квартално магазинче. Жената краде парите и отива при друг. Краде и неговите пари. Заформя се любовен триъгълник, след което и секс скандал, придружен с домашно заснето порно. Следва развръзка – заради двойно убийство в Борисовата градина триъгълникът се разлага на съставните си части, две от които се разлагат буквално, а третата – получава доживотна без право на замяна.”

Ако има по-оптимистичен финал, здраве му кажи.

Ако не четеш пресата, но гледаш телевизия, определено трябва да си забелязал, че според рекламите кървенето на венците е проблем от национално значение, с който народът трябва да се запознава ежедневно, в случай че е забравил. Или пък се опитват да те убедят, че имаш животоспасяваща нужда от копринено мека тоалетна хартия. Сякаш, видиш ли, ако се избършеш с друга, може да си причиниш остра кръвозагуба от спукване на хемороид, в резултат на което да умреш на тоалетната чиния. Като Елвис Пресли, само че много по-безславно. Без медийно отразяване.

Чета и слушам екскрементите в ефира и се чудя как можем да останем позитивни, но не в контекста на някаква венерическа инфекция. Да се чуди човек на патологичните ни телевизионери, както и на възможността да си платиш, за да ти излъчат рекламен клип на паста против вагинален сърбеж по националната телевизия веднага след вечерната емисия новини. А ти просто искаш да си пиеш ракията, по дяволите…

Но за пари всичко може! Особено за много пари. Но това не е важно. Ако горните неща не ти правят впечатление и си глух за целия този информационен шум, то или отдавна не гледаш телевизия или отдавна са ти изгърмели чакрите.

Между другото, за второто по СКАТ ТВ препоръчват хай левел ходжи, които срещу 50 лева и няколко литра сливова ще ти изчистят кармата така, че да стане като на Махатма Ганди на млади години.

И това само с помощта на Корана, шепа боб и два-три срамни косъма.  Иронията е, че не се шегувам. Но както и да е…  

Вместо да продължавам да допринасям за целия негативизъм, правя обратен завой на поведенческото ми кръстовище и отварям друга бира. Усмихнете се! Юни месец е! Ако си щастлив и се чувстваш добре, тогава майната им на новините, рекламите, пресата и на третото зърно на Галена. Лятото и слънчевите дни са пред нас, безпаметните нощи също, а на черния ти дроб му се ще да можеше да пише, за да си подаде заявление за напускане. Бъдете здрави и се обичайте, защото нищо друго няма значение. И помнете, че медиите са като слънцето – колкото повече се взираш в тях, толкова по-малко виждаш в действителност.

Чети още от Габи в за принципите на махмурлука.

Виж и какво ни сподели любимата Ирен Леви за живота без телевизия.

Тагове: Габи
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *