Двe пивки вина за едно чудесно парти

Толкова добри, че дори на партито да си само ти пак няма да съжаляваш

0 коментара Сподели:

Добра музика, яки хора и качествени напитки са задължителните елементи, които всяко себеуважаващо се парти, което иска да се нарече „яко“, трябва да притежава. За щастие, този петък имахме и от трите по време на връчването на четвъртите Go Guide Food&Drink Awards и няма да крием, че истински се насладихме на последното. Не, че нямаше да си изкараме страхотно и ако бяхме организирали безалкохолно награждаване, но някак си и музиката, и разговорите с хората придобиват по-завършен вид, когато има как да ги подкрепиш с едно „Наздраве“.

Хубавото вино винаги е добър избор, що се отнася до това какво да избереш да пиеш, особено когато е получено чрез максимално използване на естествени процеси. По време на парти вкусните и ароматни бели вина или розета са любимият ни избор, но особено през зимата и когато е съобразено с избраните неща за похапване, червеното вино бързо се превръща в предпочитано питие.  

В следващите редове ти представяме две вина, на една от любимите ни малки бутикови изби “Кортен", които са идеална компания за всяко парти (толкова добра, че дори и купонът ти да се състои само от самия теб, пак няма да съжаляваш), а ние успяхме да вдигнем чаши с тях, в чест на спечелилите барове и ресторанти. Също като номинираните места, така и тези вина са пълни отличници в своята сфера и могат да се похвалят с пълен комплект медали от най-престижни винени конкурси в Белгия, Франция и Англия. 

Korten Natura Розе Мелник

Истинският парти шампион, защото е вино, което съвсем успешно може да се консумира и самостоятелно като аперитив. Ароматно и пивко, виното се поглъща от всички сетива като мелодията на любимата  парти песен. Създадено е от българският сорт Мелник 55 (Ранна мелнишка лоза), за да ни почерпи с изразителен вкус с тревисти и цитрусови оттенъци и аромати на летни плодове, бяла праскова и дива ябълка. Комбинира се чудесно с плодове и меки сирена, както и във всички случаи, в които партито е по-скоро вечеря с морска храна, риба или летни ястия. Безспорно доказтелство за неговите качества е фактът, че през 2016 печели и златен медал на едно от най-престижните винени състезания – Concours Mondial de Bruxelles.

Korten Natura Мавруд и Рубин

Ако попаднеш на парти, където кетърингът е съставен предимно от жълти сирена или сушени месни деликатеси, препоръчваме да избереш към тях вино от сорта Мавруд. В конкретния случай, маврудът присъства в тялото на виното, но е допълнен от хибридния сорт Рубин, който добавя много мекота и аромати. Няма как да не харесаш това вино, тъй като в него присъстват два от основните червени местни български сортове грозде, а маврудът е считан за един от най-ценните и стари местни сортове. Виното е победител в редица световни конкурси, сред които – Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales в Париж и Decanter World Wine Awards в Англия.

Повече за избата и вината можеш да откриеш на kortenwinery.com.

Наздраве за седемте най-големи пияници в романите.

Последвай ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *