5 музикални събития през седмицата

Креативна селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Тази седмица решаваме да не чакаме доброто настроение да дойде само. Искаме музика, танци и готини хора! Свърши ли работният ден, изключвай компютъра и идвай и ти!

РАБОТИЛНИЦА С ПЕРКУСИОННИ ИНСТРУМЕНТИ

Вместо да барабаниш по масата под звуците на любимото си лятно парче, отбий се до Dada Cultural Bar. Там ще те чакат двама перкусионисти – Бъни и Пиеро, които ще ти разкрият тайните на перкусионната музика. Ще можеш да изпробваш всевъзможни инструменти като кахони и тарамбуки, а ако имаш свой собствен – донеси и него!
Кога: 13 юни, вторник, 20:00 ч.
Къде: Dada Cultural Bar, ул. „Георги Бенковски“ №10
Вход: 10 лв., с предварително записване

МУЗИКА В КИНОТО: "ЧЕРНОМОРСКИТЕ СИРЕНИ"

Ако още не си гледал „Белгийският крал“, вторник е щастливият ти ден. Освен да видиш лентата на Питър Бросенс и Джесика Удуърт, ще можеш да чуеш „Черноморските сирени“ и магнетичните им изпълнения на живо преди прожекцията. Ако не знаеш, това е женски народен хор, събиращ Нина Николина с певици от „Мистерия на българските гласове“, ансамбъл „Филип Кутев“ и квартет „Славей“ във филма "Белгийският крал". Наистина не се сещаме за по-подходящо начало на прожекцията.
Кога: 13 юни, вторник, 20:15 ч.
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: 10 лв.

ХИЛДА КАЗАСЯН В SOFIA LIVE CLUB

Прекрасната Хилда Казасян събира куп талантливи музиканти за концерт в средата на работната седмица. Поводът е новият сингъл Waters of March и видеото, което заснемат заедно с Васил Къркеланов, а изненадата е вокалният й дует със страхотния пианист Живко Петров. Часът е перфектен за няколко питиета след работа, а музиката несъмнено ще бъде на ниво.
Кога: 14 юни, сряда, 19:00 ч.
Къде: Sofia Live Club, подлез НДК
Вход: 15 лв., 20 лв. на място

TANGO FOR DUMMIES

Танци в парка – ето това смятаме да правим този петък, в градинката пред Народния. Ако и ти искаш да се пораздвижиш под звуците на музиката, но не и да се завреш в залата, докато всички са навън, това е твоят шанс. Ще се запознаеш с аржентинското танго и ще имаш възможност да се включиш в открит урок, а настроението ще бъде топ.
Кога: 16 юни, петък, 19:30 – 21:30 ч.
Къде: Парка пред Народен театър „Иван Вазов“
Вход: свободен

ФРАНКОФОЛИ БЛАГОЕВГРАД

Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика. Провежда се всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция, и паралелно в Ню Йорк, Буенос Айрес, Берлин и от 2015 г. – в България. На тазгодишното издание в Благоевград ще чуеш страхотната Imany и едни от любимците ни – Parov Stelar. Входът е свободен, а мястото са бившите казарми на града, които общината планира да превърне в най-новата локация за културни събития. Бягай да приготвиш багажа за бърза разходка през уикенда!
Кога: 17 юни, събота, 20:00 ч.
Къде: бившите казарми, Благоевград
Вход: свободен

Междуеременно хвърли едно око на "Игра на тронове".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *