Природата като мисия – срещаме те с IT компанията, която засажда дървета

Go Green: Представяме ти Зорница Петрова и серията re:TINQ – активностите, които обединяват

0 коментара Сподели:

TINQIN е софтуерна компания, разработваща иновативни решения за европейския застрахователен сектор.

Отскоро са част от групата be ys, водеща на френския застрахователен пазар за мобилни и уеб продукти. Компанията използва най-новите технологии, за да предостави добавена стойност на клиентите си, като екипът им включва над 450 души, работещи в офисите в София, Варна и Париж.

Избираме да ти ги представим заради културата на социалната отговорност, която при тях заема водещо място.

Най-хубавото е, че инициативите, насочени към подпомагане на обществото, включват целия екип и го обединяват в смислени и готини активности, които обхващат екологията, физическото и менталното здраве.

Представяме ти Зорница Петрова, която с опита си от над 5 години в мениджмънт на корпоративни комуникации ще ни разкаже малко повече за инициативата Go Green, част от серията re:TINQ.

Как се роди идеята за инициативите от серията re:TINQ?

re:TINQ е логично продължение на нашето желание да разширим социалната си отговорност и да повишим ангажираността на екипа ни. Чрез тази инициатива се стремим да изградим по-силна и свързана общност. Инициативата включва три основни направления – Go Green, Go Move и Go Breathe.

Разкажи ни малко повече за първата от тях – Go Green.

Go Green обхваща дейности, свързани със залесяването, грижата за природата и устойчивостта. От старта през април вече проведохме шест събития, в които участваха над 90 колеги от София и Варна. Гордеем се с проекта „Гората на TINQIN“, чрез който успяхме да засадим над 630 дръвчета в Смядово и на Витоша. За пет години очакваме да погълнат около 31 500 кг въглероден диоксид, което е значителен принос към опазването на околната среда.

„Гората на TINQIN“ е дългосрочен ангажимент за нас

и вече планираме да посетим горите през есента, за да се включим в допълнителни дейности по грижата за тях. Основната ни цел е не само опазването на околната среда, но и създаването на култура на устойчивост и ангажираност сред нашия екип.

Какви активности ще включват следващите издания на Go Green?

Планираме серия от интерактивни уъркшопи, които ще предоставят практически знания и технологии за намаляване на въглеродния отпечатък.

Съвсем скоро ни предстои Brunch & Learn събитие, което организираме в партньорство с платформа за устойчиво хранене.

Чрез него колегите ни ще научат повече за елиминирането на хранителните отпадъци и устойчивото хранене, като така допринасяме не само за личното им благополучие, но и за глобалната екосистема.

Как се отразяват подобни инициативи на екипите и работните процеси?

В TINQIN компанията следва, а хората водят. Колегите са активни участници и инициатори. Изпращането на фийдбек форми след всяко събитие е добра практика, тъй като ни дава ценна информация за удовлетворението и интереса на всички. До момента получаваме положителна обратна връзка от участниците, които изразяват желание за още подобни активности.

Наблюденията ми са, че инициативи като re:TINQ значително подобряват работната обстановка и динамиката в екипите.

IT компанията, която засажда дървета

Multisport-увай, докато си на морето

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *