MAMA\'S

  • бул. Васил Левски 24
  • 02 441 0700

В края на миналата година в самото начало на булевард „Васил Левски“, съвсем близо до НДК и нашия офис, врати отвори Mama's. Страхотен ресторант, който още след първото ни посещение припознахме като наше място. Интериорът ти хваща окото още щом прекрачиш прага, модерен и изчистен, с дребни детайли, които отварят визията. Има достатъчно естествена светлина и материали като дърво и камък, даващи страхотен уют на заведението. Обстановка, която те предразполага да се насладиш изцяло на вкусната храна, която е много близо до любимата кухня на мама.


В изключително интересното меню, наподобяващо сутрешния ни вестник... водещите заглавия са за предлаганите салати, разядки и предястия и опиташ ли ги, това ще е най-(вкусна) новина, която ще искаш да споделиш с всичките си познати и приятели. Представи си само печен патладжан, поднесен с риган, зехтин, домат конкасе и натрошено сирене, или пък чипс от тиквички, поднесени с дзадзики. И това е само началото. Прелистиш ли следващата страница, попадаш в друг свят... където пиците се приготвят по класическа рецепта на пещ, а всички месни ястия с ароматни подправки са на жар от дървени въглища и се сервират с гарнитура. В Мama's сериозно внимание е отделено и на рибата и морските деликатеси, всекидневно там предлагат различни прясно доставен гаврос, сафрид, калмари, миди и скариди. За десерт препоръчваме шоколадов браунинг – прясно изпечен сладкиш с канела, сирене Philadephia и шоколадов кувертюр. Обикновено когато дойде време за сметката ти става леко неприятно, но в Mama's цените са толкова достъпни че плащаш с удоволствие.

След вкусното хапване може да се посмееш и с кратките вицове, които може да намериш с балончета във вестник-менюто. Така че разказът ни може да завърши с приказката – яли пили и се веселили...