Samokovi Mezze & Grill – мястото за кулинарни приключения в Боровец

  • Hotel Rila
  • +359 750 32 658
  • 11:00 AM to 10:00 PM

И понеже Боровец си е все така на една ръка разстояние и ние все така се пускаме след работа за по едно нощно и отскачаме през уикенда за още малко зима, решихме да те запознаем освен с нашите слалом занимания и с нашите задължителни топ спирки, когато сме там.

С топ локация в обновения хотел "Рила" в сърцето на планината и съвсем в подножието на пистите, ресторант Samokovi Mezze & Grill винаги ни посреща след или преди каране с изискана и уютна атмосфера в модерен планински стил. Топлите тонове, преплетени с махагонови акценти и впечатляващите планински ретро снимки само допълват вълнуващото пътешествие, което сме си спретнали.

В унисон с интериора менюто предлага едно истинско пътуване из Балканската кухня – внимателно селектирани сезонни ястия, предлагащи най-доброто от традиционните вкусове, но през един нов, модерен, по-различен поглед. И нищо чудно, тъй като това е и философията на новия главен готвач – шеф Веселин Калев, топ готвач с опит от ресторанти с 2 Мишлен звезди зад гърба си.

Всичко в менюто ни изкушава и след дълъг ден по пистите си подаряваме пълно пиршество. Безспорно кьопоолуто ни впечатли с изискания си вид и деликатния си вкус.

Хареса ни и добре приготвения бут от млечно теле, поднесен с ароматни картофки и пухкав крем от карфиол и свежа салата.

И понеже не можахме да устоим, завършихме с изкушаващ шоколадов маркиз, поднесен върху лешникова бисквитка и ароматен акцент от папая, ябълка и кардамон, творение на новия талантлив сладкар Йордан Васев.

Понеже подочухме, че и новото дневно меню не е за изпускане, се върнахме и за обяд на другия ден. Поръчахме си “Перфектното яйце по панагюрски“, атрактивно поднесено от самия главен готвач! Със сигурност ще се върнем отново, гладни за още изненади!

А ето къде да разпуснем, след като хапнем добре!