МАРШРУТ ЗА ВИНЕНИ ВЕЧЕРИ

Сега му е времето да направим кръгче на любимите ни места, подходящи за дълги, пивки, а и вкусни вино вечери. Съдбата на храната и виното е да са свързани до живот. Комбинацията им е колкото естествена, толкова и трудна, защото е сетивна, а при сетивата няма единствен правилен отговор. Виж местата и глезотиите, с които ни нагостиха, и планирай своята романтична вечеря на свещи.

RESTO DEL VERANO
След като това лято отвориха Resto del Verano на Смокиня, момчетата решиха да не скучаят през студените месеци и да разкрият пълния си потенциал в своята зимна резиденция. Но дори и там ни обхваща едно такова топло чувство, и как не, като под един покрив са събрани най-добрите слънчеви пици и скара на дървени въглища в Драгалевския регион. За снимките избрахме да пробваме чуден печен свински котлет, синхронизиран перфектно с  чаша Zelanos Syrah. Комбинация, която ще се върнем пак да повторим.

НASIENDA
Свински котлет на скара в компанията на многоплас­това прелест от зеленчуци, наречена за кратко милфьой, и чаша ароматно червено вино могат да заместят дори нечия несъществуваща половинка през този отдаден на любовта месец. Вкусът надминава вида многократно, а единственото, което ще искаш след близката ти среща с него, е да оближеш един по един пръстите си. Ако питаш нас – направи го!

РАКЕТА РАКИЯ БАР
Свинско бон филе с билкова коричка с гарнитура от млади картофи, запечени с бекон, и салата от чушки с червен лук е, меко казано, огромно удоволствие, което тези дни споделяме единствено с чаша Мавруд от изба „Манастира“. Особен хит сред менюто през зимата  в любимата „Ракета“ е паприкованата сланина, както и богатата селекция български вина, сред които няма как да не откроим тези от сгушената сред белоградчишките скали винарска изба „Боровица“.

SPAGHETTI KITCHEN
Телешки блек ангъс на Josper грил, поднесен с тиквички със сос Холандез и бланширани зеленчуци, е най-прият­ната компания на чаша Paolo Scavino Bric del Fiasc. Това вино с малиново-черешов привкус отчаяно се нуждае от добра храна, а ние знаем точно къде да го съче­таем с перфектния балсам за душата на всеки влюбен в живота човек. Мястото е Spaghetti Kitchen, а всичко гореспоменато е част от 4-степенното меню, което от ресторанта подготвят за празника, съчетаващ в себе си и виното, и любовта.

АМСТЕРДАМЪ
Месецът на виното и любов­та и любовта към виното ще бъде отпразнуван подобаващо навръх 14 февруари в „Амстердамъ“. Майстор-готвачите са подготвили впечатляващо петстепенно меню, от което ние снимахме само жабешките бутчета, но от кухнята ни издадоха, че то ще съдържа още впечатляващ стек от риба тон (или патешко магре), предхождан от салата и последван от селекция френски сирена и десерт. За пълна наслада на сетивата всичко това ще бъде обилно полято и със специално подбрано за случая вино.

TABLA
Февруари ни е поднесен на Tabla с цяла листа червени вина на промоционални цени, с които бихме споделили голяма част от предложенията в менюто тук. Спираме се обаче на свинско бон филе с билки върху канапе от киноа, кестени и зеленчуци заради особено ароматната му същност, но, честно казано, на каквото и друго да се спрете, ще останете очаровани. Изключително артистично и гостоприемно място за вкусна спирка през зимните дни.

CRYSTAL STEAK HOUSE
Безспорно е, че любовта на всички ни минава през стомаха, затова през следващите дни ще подхранваме чувства и емоции с всичко, което майстор-готвачите на Crystal Steak House приготвят на специалния им Josper грил. Всички стекове са сухо отлежали, в резултат на което са много крехки и изключителни на вкус, а въглищата са специално селектирани, за да придават на местото неподправен и автентичен аромат. Комбинираме успешно с някое от 160-те вида вина, подбрани за уникалната листа.

SPAPI
Февруари е любов от първата хапка паста до последната чаша вино! Затова предложението на Spapi от равиоли със сирена и сос Карбонара, които се сервират с чаша добре изстудено бяло вино Villa Maria, са най-точните частици от тази така шеметната комбинация, заради която все ни се иска да бъде зима. Тук атмосферата предполага взаимност в разговорите и блясък в очите, а от теб се иска само да намериш някой, с когото да ги споделиш.

VINO&TAPAS
Вино, мезета и любов ще се леят тук през целия февруари! На най-празничния ден ще ни сервират дуо тапаси, включващo добре познатите свински ребърца и аспержи, изпечени с хамон и поднесени с шафранов сос. Комбинираме ребрата с Tempranillo, Pinot noir, гъмза или някое от отлежалите бели вина, които допълват перфектно пикантния им вкус, а за аспержите импровизираме с бутилка от богатата палитра по рафтовете. Нямаме търпение и за първата вино вечер за годината!

 

  • Тагове: