НОВИЯТ 300 И ГОВОРЕЩОТО КУЧЕ МИСТЪР ПИБОДИ ПО КИНАТА

Продължението на един визуален шедьовър и най-умното същество на света, което по случайност е... куче

  • 07.03.2014
  • от Стефан Димов

Двата нови филма от миналата седмица не успяха да пожънат голям финансов успех у нас, но за смета на това водачите в бокс офиса от миналата седмица изненадващо направиха растеж, като „Помпей” направи почти 140 000 лв. приходи във втория си уиикенд, а „Живи легенди” – 96 000 лв. „Директен полет” и „Ченге за един ден” застанаха зад тях съответно с 82 000 и 63 000 лв. От днес тръгва продължението на „300” и анимацията „Мистър Пибоди и Шърман”.

300: ВЪЗХОДЪТ НА ЕДНА ИМПЕРИЯ

Режисьор: Ноам Мъро
Сценарист: Зак Снайдър, Кърт Джонстад (по графичния роман на Франк Милър – „Ксеркс)
В ролите: Съливан Стейпълтън, Ева Грийн, Лена Хийди, Родриго Санторо, Дейвид Уенам и др.
Очаквания - 7/10
Оценка в imdb: 7,5 (от 2229 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 61% одобрение
Рейтинг в metascore: 57/100

Гръцкият генерал Термистокъл (Съливан Стейпълтън) води армията срещу нахлуващата сили на Персия начело с Ксеркс (Родриго Санторо) и Артемизия (Ева Грийн) – отмъстителния командир на персийския флот.

Продължението на визуалния шедьовър на Зак Снайдър от 2006 година „300” тръгва по екраните чак осем години след оригинала, след 7-месечно отлагане на премиерата от август 2013 до 7 март 2014. Надали някой очаква „300: Възходът на една империя” да доближи качествата на предшественика си, но поне се надяваме на приличен епос, верен на стила на Франк Милър. Заснет изцяло на зелен екран в студио Ню Бояна в София, „Възходът на една империя” е режисиран от Ноам Мъро („Умни хора”), който замества Зак Снайдър заради задълженията му към „Човек от стомана”. Сценарият отново е от Снайдър и Джонстад, превели едно към едно графичния роман на Милър за екрана. Преобладаващите отзиви за новата лента са положителни – отбелязващи кърваво-стилизираната визия и сигурното забавление:
„Ако очаквате да видите кофи кръв, не по-малко от 25 забавени кадъра и най-бурната секс сцена на 2014, „300: Възходът на една империя” няма да ви разочарова!”, казва Джон Лиус от HeyUGuys.МИСТЪР ПИБОДИ И ШЪРМАН

Режисьор: Роб Минкоф
Сценарист: Крег Райт (по сериите на Джей Уард)
Очаквания – 4/10
Оценка в imdb: 6,9 (от 1712 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 78% одобрение
Рейтинг в metascore: 58/100

Базиран по сегменти от телевизионната поредица от 60-те, "The Rocky and The Bullwinkle Shot”, „Мистър Пибоди и Шърман” разказва за говорещото куче Мистър Пибоди – най-умното същество на света, което е бизнес магнат, изобретател, учен, нобелов лауреат, гастроном и двукратен олимпийски медалист. Пибоди осиновява момчето Шърман и скоро двамата трябва да поправят щетите в пространствено-времевия континуум, който са причинили поради неправилното използване на машина на времето.

Предимно положителното мнение на критиката заключава, че „Мистър Пибоди и Шърман” предлага изненадващо изблик на цветущо забавление за всякакви възрасти, въпреки остарелия материал и заплетен сюжет.


 

Виж и какво мислим за най-награждаваният филм в историята.