BPM FESTIVAL 2014 ОТНАЧАЛО ДОКРАЙ

Бърз обзор на изминалите десет дни с малко завист, снимки и видео от Playa del Carmen, Mexico

  • 14.01.2014
  • от Влади Герасимов

Началото на януари у нас обикновено е скучно, еуфорията около коледно-новогодишните празници е отминала безпаметно, а заведенията стратегически са в половинмесечна off пауза. По същото време, на хиляди километри от тук, в една от най-популярните холидей дестинации в света Playa del Carmen, Mexico, се провежда супер якият BPM Festival.

От 02-ри до 13-ти януари хиляди фенове на електронната музика се радваха на 27 градуса, слънчеви плажове, покрити със ситен бял пясък, синьо-зелено море и музика, която не спира цели десет дни и нощи. Приключение, в което участваха повече от 150 имена от най-познатите парти брандове, като Life & Death на Tale Of Us, Paradise на Jamie Jones, Cadenza с Luciano, Dynamic на Solomun, Enter на Richie Hawtin, Wisdom of the Glove на Guy Gerber, Trust на Nick Curly, tINI And The Gang, Art Department, Hot Since 82 и много, много други. Партитата започват още през деня на импровизирани сцени на плажа, директно под палмите и продължават след залез-слънце в някой от многобройните клубовете на Cancun.

С различни live stream клипчета бяхме съпричастни към случващото се и се радвахме като малко деца на любимите ни артисти и неповторимата BPM атмосфера. Малка тайна е, че всички лейбъли правят супер компромиси с хонорарите и условията на техните артисти, само и само да са част от line-up-а на това харизматично място. Публиката пък предимно е от познатия Ibiza lovers контингент, които са обрекли своя живот на партитата. Като посещаемост BPM не може да се сравни с големите комерсиални фестивали в Европа, но това също е супер чаровно, качеството пред количеството.  

Създаден през 2007 година от канадците Craig Pettigrew и Philip Pulitano, фестивалът бързо спечели популярност сред верните ъндърграунд фенове, които пътуват от цял свят, за да изживеят своята парти приказка. Последните четири сезона организаторите вдигнаха летвата и желанието ни да направим един Cancun маратон вече става неудържимо и много ни се иска догодина да предаваме директно от Playa del Carmen и BPM Festival 2015. 

Някои от парчетата които се въртяха по мексиканските плажове може да чуеш в селекцията Hot Tracks на нашатa музикална машина - Влади Герасимов - Valdy.