Епичен и сърцераздирателен финал за „Отмъстителите“

Avengers: Endgame затваря грандиозно сагата с много обрати, камеота, смях и сълзи

  • 25.04.2019
  • от Даниел Левенджиев

След 22 супер успешни филма в киновселената на Marvel, събрали малко над 19 милиарда долара в глобалния боксофис,

това е финалната глава в историята на „Отмъстителите“, този път наистина.

В това ревю няма да има спойлери, така че ако се надявате да разберете кой умира във филма, търсите на грешното място. Също така няма и да ви убеждавам да го гледате – дано да сте взели това решение навреме, защото всички билети в България (а и по света) са продадени за близките две седмици, така че ако не сте го направили, успех.  

Avengers: Endgame е всичко, което сте си представяли, и повече – братята Русо са създали своя абсолютен шедьовър, в който за три часа минават така нужните емоционални сцени за затваряне на историята, битка с библейски пропорции и финал, който (буквално) ще ви докара до сълзи. Има и няколко от традиционните комедийни моменти, така че след края на филма си минал през целия ролъркостър на емоциите – няма как да не оцениш финала на историята.

Макар да не е изцяло хепи.

Все пак филмът започва доста по-тъжно и мрачно – половината свят е разрушен с щракване на пръстите на Танос в Avengers Infinity War, който завършва с погром за Отмъстителите: оцеляват единствено Тор, Тони Старк, Наташа Романов, Клинт Бартън, Капитан Америка и Хълк. От втората дивизия на супергероите още в играта са Бойната машина и Енотът Рокет, а новите попълнения са Капитан Марвъл и Небула, осъзналата се навреме дъщеря на Танос (в ролята смазващата Карън Гилън).

Както винаги след загубена битка, моралът на бандата е под нулата – единият се е пенсионирал, другият се е отчаял вътрешно, третият е продължил напред в някаква компромисна версия на себе си. Разбира се, преди да се роди гениалната идея как да се обърнат събитията и да се тръгне на епичен куест през времето и пространството.

Няма нужда да казваме повече. Всички ще го гледаме. Всички ще бъдем с разтреперени крака след финала. Просто се подгответе за една епична епохална епичност и няма да бъдете разочаровани.

Ето и пет версии за финала на "Игра на тронове" 

А това е най-очакваният филм това лято

Какво става в града? Последвай ни в Instagram и разбери пръв.