5 събития извън редовните прожекции на София Филм Фест

Вечери с кино, нощи с музика

  • 12.03.2019
  • от Мирела Василева

Март е месецът на пролетта и филмите. Всяка година София Филм Фест ни представя най-доброто от световното кино за изминалата година. Освен редовните прожекции ще можем да се срещнем с известни режисьори, да гледаме панорами и да потанцуваме. Как и кога – чети по-надолу.

Панорамите

Всяка година София Филм Фест акцентира върху творчеството на конкретни артисти.

Този път това са Кшищоф Зануси, Биле Аугуст и Нури Билге Джейлан, като първите двама са и гости на фестивала.

Биле Аугуст пък гостува с носителя на „Оскар“ „Пеле Завоевателят“, семейната драма „Безшумно сърце“ и последния си „Щастливецът Пер“.

Ретроспективата на Джейлан ще включва филмите „Климати“, „Три маймуни“, „Имало едно време в Анадола“, „Зимен сън“ и „Дивата круша“, събития за които има до 23 март.

Повече информация може да намериш тук.

Срещи с режисьори

Ако искаш да научиш повече за това как се случва киното от първа ръка, посети някоя от организираните срещи с гости на фестивала.

На 13 март в кино „Люмиер“ ще можеш да се срещнеш с датчанина Биле Аугуст.

Музиката

Както всяка година по време на София Филм фест ще можем да послушаме и хубава музика в Зала за събития „В парка“ над кино „Люмиер“. Тази година между 8 и 14 март ще можем да чуем "Rhythm boys", “Отряд 13“, „Остава“ и много други, като точната програма можеш да видиш тук.

Концертите започват след 22 часа, а входният билет е билет от филм.

София Мийтингс

За професионалистите в киното програмата включва и ежегодната среща Sofia Meetings. Там творци от различни държави имат възможност да се запознаят и да представят проектите си.

Програмата на София Мийтингс е изпълнена със срещи, уъркшопи и партита.

Детска програма

Малките киномани също ще има с какво да се позабавляват. Детските филми в програмата са пет и включват магично приключение с локомотив, детективско разследване на горска мишка, спасяването на слонче и българския „Смарт Коледа“.

Всички прожекции можеш да откриеш тук.

"Снимка с Юки" - обещаващото присъствие в "София филм фест".

5 филма, в които актьорите се влюбват наистина.

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.