Съвършеният дизайн

Philips представи новия телевизор от серията DesignLine

  • 29.05.2013
  • от Йордан Ангелов

Колко често се случва да се влюбите от пръв поглед в телевизор? Да го погледнете, да го посочите и да кажете на консултанта в магазина „Искам този“ с най-голямо убеждение и гордост, че сте открили съкровище?

В последната седмица на май беше представена новата серия телевизори DesignLine на Philips, който ще се предлага в 46-инчов и 55-инчов размер на екрана. Събитието се проведе в Perform Business Center на ул. “Позитано“, където гости и журналисти бяха посрещнати с чаша шампанско в зала, окъпана от Ambilight светлини.


Звездата на вечерта несъмнено беше новият телевизор DesignLine, който на живо изглеждаше още по-впечатляващо и привлекателно. Моделът е без каквато и да е рамка или стойка, а е част от монолитно стъкло, което се подпира елегантно на стената. Когато е изключен, стъклото прелива от матово черно към прозрачно, за да се впише във всеки домашен кът.

Телевизорът разполага с интегриран Wi-Fi, през който използвате Wi-Fi Miracast за обмен на данни и споделяне съдържанието от смартфон към големия екран.

Philips не са спестили нищо от технологичните иновации за 2013 година. DesignLine е 3D SmartTV с тристранна подсветка Ambilight XL. Тя оцветява пространството около рамката на телевизора в същите цветове, каквато е картината. Ролята на тази подсветка е да успокоява зеницата, изключително полезна, когато гледаме телевизия при изключено осветление.


Kато всеки Smart телевизор и новият DesignLine  разполага със стотици умни функции и вградени приложения. Ние обаче сме впечатлени от идеята Philips да разположат QWERTY клавиатура на гърба на дистанционното, за да сърфирате и споделяте в интернет едновременно, докато гледате телевизия. Така всичко е в хола или дневната, вместо да се обграждате с лаптопи, телефони и други мобилни устройства.

Картината е със система за подобрено качество Perfect Pixel HD, която гарантира уникалното съчетание от рязкост, естествени детайли и живи цветове.

3D-то в DesignLine впечатлява с възможността при разделен екран и игра от двама души на игрова конзола, всеки да вижда през очилата своя екран, без да се обърква от другата половина. Това се получава благодарение на специалната матрица, която излъчва двата екрана на различна честота.