„ДЖОН УИК“ И „ЛЕШОЯДА“ ПО КИНАТА

Две любопитни премиери - „Лешояда“ с Джейк Гиленхал и „Джон Уик“ с Киану Рийвс.

0 коментара Сподели:

Брад Пит и Лиъм Нийсън не успяха да изместят Люк Еванс от върха на родния бокс офис, като заеха респективно второ и трето място, а филма за Дракула вече събра почти 1 милион лв. приходи.

ДЖОН УИК
режисьор: Дейвид Летиш, Чад Страхелски
сценарист: Дерек Колстад
в ролите: Киану Рийвс, Микаел Никвист, Бриджит Мойнахан, Уилям Дефо, Алфи Алън, Даниел Бернхард, Джон Легуизамо, Йън Макшейн и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8,2/10 (от 7918 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  86 %
рейтинг в metacritics: 67/100

След режисьорския си дебют "Тай чи майстор" и потресаващо слабия „47 ронини“ Киану Рийвс влиза в ролята на бившия наемен убиец Джон Уик, който току-що е загубил жена си. Местни бандити решават да се изгаврят с него, без да предполагат колко огромна грешка правят.
„Джон Уик“ изглежда интересен филм не толкова заради сюжета си, колкото заради актьорския състав, нетипичната продуцентка – Ева Лонгория, и още по-нетипичните режисьори – каскадьорите Дейвид Летиш (редовен дубльор на Брад Пит) и Чад Страхелски. С бюджет от 25 милиона долара „Джон Уик“ е посрещнат много добре от публика и критика, определяща го като „стилно, вълнуващо и шеметно кинетично завръщане на Киану Рийвс в ешкън жанра, което изглежда като началото на поредица“.


ЛЕШОЯДА
режисьор: Дан Гилрой
сценарист: Дан Гилрой
в ролите: Джейк Гиленхал, Рене Русо, Бил Пакстън, Марко Родригес и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 8.2/10 (от 1800 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 88%
рейтинг в metacritics: 77/100

Луи Блум (изпитият Гиленхал) е фанатичен странник в Града на ангелите, който отчаяно търси работа и неволно си създава такава – доста опасна и обсебваща – криминален журналист на свободна практика, който бързо престъпва границата между наблюдател и участник в най-различни инциденти и престъпления.
Написан и режисиран от Дан Гилрой (брат на по-известния тони гилрой), „Лешояда“ определено е едно от най-интригуващите заглавия в последните месеци. Заснет от носителя на „Оскар“ Робърт Елсуит („Ще се лее кръв“) и композиран от 8-кратно номинирания за „Оскар“ Джеймс Нютън Хауърд („Селото“).
„Неуморен, визуално привлекателен и захранен от гъвкавото изпълнение на Джейк Гиленхал, „Лешояда“ предлага мрачни и провокиращи трепети.


 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *