15 МЕСТА В ИНТЕРНЕТ, КЪДЕТО ДА УБИЕШ СКУКАТА

Игри, полезна информация и пленяващи рисунки. Защото Интернет е повече от социални мрежи

0 коментара Сподели:

Неделното слънце напича, всички качват снимки от любимите барове по морето, само ти стоиш в София и размишляваш има ли смисъл съществуването ти далеч от плажа? Ние обаче намерихме как да те разсеем и да те накараме да не мислиш само за шума на вълните и миризмата на мента, идваща от коктейла, старателно забит в пясъка, за да не се разлее. Подбрахме 15 странно забавни сайта, които не си подозирал, че съществуват. Някои вървят само на десктоп компютър, което е още една причина да не лежиш в леглото цял ден.

IF THE MOON WERE ONLY ONE PIXEL

Чудесен проект на Josh Worth, който изобразява цялата Вселена в мащаб, в който Луната е 1 пиксел. Може да скролваш или автоматично да се движиш със скоростта на светлината. Едновременно образователен и интересен сайт.

 

YOU'RE GETTINNG OLD

Много полезен линк, в който научаваш много интересна информация за себе си (или за приятел) само от датата на раждане.

 

GEOGUESSR

Този сайт те поставя на случайно място в Google Street View и целта ти е да разбереш къде си. Може да се разхождаш, но не можеш да гледаш картата отгоре. Освен от географски познания имаш нужда и от огромна доза късмет, защото най-често те пуска насред полето без никаква представа дори за континента.

 

FIND THE INVISIBLE COW

Пред теб е единствено бял екран, на който се е скрила крава. Трябва да я откриеш, като се ориентираш по силата на думата "COW", докато разхождаш курсора из екрана.

 

WHAT THE F*CK SHOULD I MAKE FOR DINNER

Ако скучаеш, винаги може да се насочиш в кухнята. Отвори този сайт и избери случайна ШИБАНА РЕЦЕПТА. А ако предпочиташ нещо за пиене, може да избереш опцията и да си направиш ШИБАНОТО ПИТИЕ, напук на ШИБАНАТА СКУКА!

 

10 MINUTE MAIL

Слънцето пече навън, а ти лениво браузваш сайтове, които ти досаждат с регистрация. Но не искаш да даваш личния си мейл, затова влизаш тук и получаваш автоматичен мейл, който е активен 10 минути, а след това изчезва в небитието.

 

DRINKIFY

Ако си избрал алкохола за спътник през мързеливия уикенд, попитай Drinkify какво питие най-добре върви с музиката, която слушаш.

 

WAYBACK MACHINE

Архивът на интернет. Виж как е изглеждал всеки един сайт назад във времето, а с повече късмет може да откриеш тийнейджърския си профил в сайтове за запознанства, за да се посмееш на миналото си Аз. Няма нищо по-хубаво от самоиронията.

 

RAINY MOOD

Ако въобще не ти е до хора, сайтове и каквото и да е, просто се отпусни и се отдай на дъждовно настроение. Този сайт ще допринесе с автентичен звук.

 

KANYE ZONE

Не допускай Kanye West да си влезе в зонатa. Играта се управлява се със стрелките и SPACЕ бутона, а се стартира с ENTER.

 

AKINATOR

Магьосникът Акинатор ще се опита да познае един човек, за който си помислиш наум. Той ти задава въпроси и накрая познава. Накрая винаги познава. Ние определено не го затруднихме с Майкъл Джордан, a Азис (да, същия) го позна след 9-ия въпрос.

 

CHATROULETTE

Понякога имаш нужда единствено да бъдеш анонимен онлайн и тази платформа ти дава точно това. Включваш камерата и си чатиш с непознати. За по-интересно сложи някаква маска. Само гледай да не стане като в този случай.

 

HERE IS TODAY

Ако вече си изпаднал в стадий на осмисляне на живота, планетите и тяхната същност, виж много готина перспектива къде се намираме в историята на съществуването ни.

 

PAINT A NEBULA

Нарисувай си космическа мъглявина. Осем цвята и случайно генериране на извивки, за да направят най-красивата и магнетична мъглявина, която някога си виждал.

 

BLUE BALL MACHINE

Крайният вариант да убиеш скуката е да се хипнотизираш и да загубиш представа за околния свят. Ние не ти препоръчваме съмнителни субстанции, а този сайт, в който може да проследиш всяка една синя топка къде отива и какво ѝ се случва. За твоя изненада ще откриеш, че нищо не се губи в цялата тази лудница от машини и механизми.

 

Ако не ти се стои вкъщи, ето какво може да правиш през уикенда в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *