13 ужасни кулинарни навика

Кои са най-изнервящите лоши привички в кухнята

0 коментара Сподели:

Всички са велики готвачи… поне в своите очи. Какво се случва в кухнята обаче, когато се развилнеят? Има една чудесна родна поговорка по темата: „Булка шета – град бие!“. В следващите редове сме компилирали най-често срещаните кухненски несполуки, които могат да бъдат обобщени в графа „загоритенджера“. До една са базирани на реални истории и събития.

Ето кои са някои от най-ужасните кулинарни навици:

Положението е мазало

Колко точно тенджери и тигани ти трябват за една елементарна манджа и също така защо после ги нареждаш на пирамида, вместо да ги измиеш своевременно? Не бъди мърляч, не е секси.

Спазване на рецептата с фанатизъм

Ако пише „добавяме мащерка“, а имаш само розмарин, не е краят на света. Най-много да си направиш собствена версия на рецептата. Споко, никой няма да те изгори на кладата.

Неопитване на храната в процеса на готвене

Вярваш или не, има подобни хора, които играят на сляпо зад печката. Не бъди един от тях.

Безотговорно отношение към солта

Ако изобщо не слагаш сол, защото вярваш, че затова са изобретени солниците, нищо не разбираш от готвене. А да си ръсиш подправки, без да опиташ храната – това вече е престъпление срещу човечеството.

Слагане на продуктите в тигана грешно

Ако сложиш чесън в тигана прекалено рано – изгаря.

Също ако напълниш съда прекалено много с продукти, това води до задушаване, а не запържване. Не е висша математика.

Маргаринът не е масло

Никога в историята не е имало дебати по темата – просто е така. Приеми го.

Използването на метални прибори в тефлонови съдове

Не, не и не! Никога! Даже и само да си боцнеш.

Липсата на хигиена

Нека всички запеем: „Хей ръчички, хей ги две… Едната мие другата, а пък двете – всички прибори!“.

Никога неподостряни ножове

Приспособлението за целта струва жълти стотинки – смешен процент от цената на нов комплект ножове. Също така процедурата отнема 5 минути.

Липсата на подготовка

Вместо да си направиш заготовки и после да си действаш като нормалните хора, защо да не почнеш да режеш и мажеш, докато печката гори, а тиганът цвърчи? Какво толкова може да се обърка?

Немиенето на чинии

Толкова е глупаво, че ще го сложим два пъти. Ако толкова те затруднява почистването на приборите след готвене – купи си миялна машина!

Недостатъчно загрят котлон

Притоплянето на храната не е приготвяне на храната. Трябва ли сега да ставаме суровоядци по принуда?

Отваряне на фурната през 5 минути

„Аз само да видя как върви…“ Ами по-добре ще върви, ако не гледаш през пет минути.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *