Виктория: Всичко ще бъде Alright!

Най-хубавото тепърва предстои

0 коментара Сподели:

Лора Мушева

От един краен квартал на Варна, през върха на Х фактор, до Ротердам, където през новата 2021 ще представи България на 65-ото издание на Евровизия,

Вики продължава да щурмува успеха по свой собствен маршрут и режейки фиксираните въжета.

Интервюто е част от декемврийския брой на Go Guide, който можеш да четеш и онлайн тук:

Израснала си между един краен квартал на Варна и морето. Каква беше Виктория преди голямото Х да бележи сърцето ѝ?

Имах прекрасно детство и до ден днешен, прибирайки се у дома, се чувствам много уютно. Там, заедно с родителите ми и нашите 4 кучета, заек и папагал съм най-свободна. Мисля с тях да прекарам и празниците – все повече осъзнавам колко важно е семейството!

След Х фактор си под крилото на Графа и „Монте Мюзик“. Как реши да поемеш по свой път?

С Графа направих първите си стъпки в музикалната кариера и съм благодарна за годините, в които работихме заедно. Един ден обаче осъзнах, че искам да бъда „шеф“ на самата себе си, да преоткривам музиката по свой собствен начин. За щастие животът ме срещна със сегашния ми продуцент Геновева Христова – Мъри, която преди всичко е най-добрият ми приятел.

Твърдиш, че музиката идва при теб точно когато имаш най-голяма нужда от нея…

Да, тя винаги помага на душевното ми състояние.

Направила съм си различни плейлисти в Spotify – според настроението ми. Най-много са тъжните песни, но на мен ми влияят успокояващо. Хипер емоционален човек съм – от онази дълбока емоция, която не всеки може да разгадае и забележи…

И като говорим за емоции – последният път, когато стомахът ти се преобърна, без за това да е виновна храната?

За жалост последното „преобръщане“ не завърши добре, но пък това ми помогна да напиша още няколко вдъхновяващи песни. (Смее се.)

Tears Getting Sober, I wanna know, alright – коя от тях найсилно резонира с теб?

I Wanna Know беляза новото начало в музикалната ми кариера, която започнахме да градим с Ligna Studios.

Много обичам тази песен, защото ме открехна за желанието да създавам собствена музика на английски. Знам, че много хора ме съдят за това, че не пея на български, но вярвам в музиката като универсален език.

Между другото, най-новата ти песен Ugly Cry е с доста по-различно звучене…

Да! Тази песен беше създадена спонтанно на лагер за Евровизия в Лондон. Суровото демо беше готово за около 4 часа! Самата песен разказва за едно невзрачно момиче, което е подценявано и незабележимо, но после нещата коренно се обръщат…

Разбрахме, че клипът е сниман на декорите на UFO в Долна Малина?

В UFO има страхотни декори! Първия път, когато отидох там, си казах: „ИСКАМ ТУК ДА СНИМАМ И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!“. Заедно с Виктория Караколева, която е режисьор на видеото, измислихме концепцията. В музиката е важно да надграждаш предишния си проект и мисля, че ние успяхме да го направим! Заснемането беше тежко, защото беше адски студено и за дълго време. Имахме доста сложни кадри, но целият екип беше наистина вдъхновен и накрая успяхме да заснемем всичко в рамките на 18 часа.

В момента се подготвяш за песента, която ще представи България на Евровизия 2021. Догодина излиза и дебютният ти албум. Тук е моментът за тийз!

Албумът ще е нещо като първородната ми рожба и ще разгърне стила ми изцяло!

Иначе от месеци работя усилено и по евровизионната песен, но все още не съм открила тази, която ще ми остави „буца в гърлото“. Така е, когато си вдигнал летвата и трябва да я надскочиш… Живеем във времена, в които е трудно да се твори, особено от разстояние. Но в едно съм убедена: относно музиката съм доста амбициозен човек и няма да изляза с нещо, в което не съм сигурна. Така че… хубавото тепърва предстои!

Не го мисли чак толкова много, ето как да си стоплиш душата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *