LOVE. RESTART

Истинската любов се нуждае от добър секс. И какво друго?

  • 11.02.2014
  • от Цвете Тюлева

Никой няма право да говори за любов освен влюбените. Освен онези, които обичат. Защото – да – онова мило изглупяване, чувството, че си най-щастливият човек на света, изчезва не след дълго и тогава, мила моя, започва истинският филм. Имам предвид, че страстта умело те заблуждава, че всичко е повече от прекрасно, че светът е едно хубаво място, където ти си повече от безсмъртна, но това никога не е цялата истина. Какво трябва да направиш, когато мине първата, втората, третата година… а ти все още искаш този мъж. Не се заблуждавай – идеални връзки няма, както няма и две еднакви души в различни тела, което само по себе си е проблем за еднозначността на чувствата.

Всеки обича различно. Едни с ума си, други със сърцето си. По-добре обаче си спести време и приеми скучната истина, че ние, хората, сме предвидими. Всички сме еднакви, жените обикновенo сме по-емоционални и респективно – досадни за мъжете, а те – по-прагматични и често скучни за нас. Ние винаги искаме повече, нещо друго, различно; онова, което нямаме, онова, което не можем да понесем. И понякога, честно казано, си го получаваме. Болезнено.
За да не си поредната лигла, отказала се от стойностната си връзка просто ей така, от каприз, е нужно много малко. Помисли колко хора около теб са безоблачно обвързани и колко от тях са заедно повече от година. Не са много, нали? Така че – имаш кауза, за която да се бориш. Най-лесно е да станеш една от многото мацки, търсещи… нещо. И-те-не-знаят-точно-какво. Има начин да запазиш твоя човек и да избегнеш драмата на дългата и заплашена да се превърне в навик връзка. Рестартирай като чисто нова – приятелка, любовница, партньор, онази, за която той мечтаеше, когато те срещна.

Слушай го. Това може да се случи единствено и само когато не го караш да говори, не го ръчкаш, разпитваш, притискаш, обвиняваш. Само тогава той проговаря. Ако имаш мъдростта да замълчиш и изчакаш малко, ще бъдеш наградена с много споделени негови истини. Току-виж си чула точно онова, което си питала триста пъти с приповдигнат (уж не изнервен) тон и си получавала само тъп поглед и затръшната врата. Така е с тях, те трябва да бъдат оставени на мира точно когато най-много ти се иска да им извадиш очите с вилица. Хубавата новина е, че според психолозите мъжете преживяват емоциите си много по-бързо и както хубавите, така и лошите моменти минават бързичко… За разлика от нашите, с които можем да се закопаем вдън земя за месеци наред, дори години. Поучи се от мъжа си, открадни си малко от неговата лекота. Той вероятно не може да води разговор по начина, по който ти го правиш – с хиляда думи в минута. Но понякога само с две-три ти казва нещата точно каквито са. По същество и право в целта. Само изчакай правилния момент, това е начинът на добрите манипулатори.

Чукай го. Бих го написала още няколко пъти, с риск да поема хейта на нежните дами, които не употребяват този... хм, глагол. Щастието също било глагол, казват. Почти съм сигурна, че за мъжа двете са едно и също. Пълното щастие в сериозната връзка е доброто чукане. Няма друго нещо, което да го замени. Не е много умно от наша страна, момичета, да заместваме секса с любов. Защото гушкането може да е яко, може да е мило и да те кара да се чувстваш единствена и неповторима, но то не е равно на мигновената ерекция, която му причиняваш, когато полегнеш котешката до него... Поне докато го караш да свършва така, за него няма да има по-подходяща жена. Затова не се лигави и спри да мрънкаш, че не те обича достатъчно. Едното няма нищо общо с другото. Той може да умира за теб и да смята, че е най-големият късметлия да има толкова свястна мацка до себе си, но ако спреш да му го вдигаш, всичко е загубено. Това не значи, че си станала дебела, грозна или нещо в тоя смисъл. Значи, че ти просто си забравила да се грижиш за неговото либидо, като тъпо си повярвала, че самият факт, че те има и си до него в леглото, трябва да го изстрелва в космоса от кеф. Вместо това: спри да бъдеш постоянно на разположение, позволи си леко фръцване, каквото си обичала да прилагаш в началото на това между вас; позволи му да те сваля; купи си яко бельо, нищо че ти се струва зверско клише, повярвай – работи; недей да мислиш, че си невероятна сама по себе си, а се поддържай – гримирай се, овлажнявай всеки сантиметър от дори неперфектното си тяло, купи си карта за фитнес и стегни тоя задник най-накрая. Успокояващо е, че мъжете май като цяло не си падат по супер фини и слаби жени, но едно със сигурност харесват всички – стегнати и поддържани мацки. Така че – ако искаш любов, трябва да се потрудиш да имате здравословен секс. Истината е такава.

Уважавай го. Много обичаш да спориш с него, бас ловя. Това си е съвсем в реда на нещата – винаги да си мислиш, че като жена си малко по-умна просто защото нямаш пенис, който да ни отнеме блясъка на чистия ум. Обаче изненада – има. Нашият пенис е нашата абсолютна убеденост, че сме прави. За всичко. Няма нужда да си ги мерим обаче, това е ужасната грешка на дългите връзки. В един момент спира да ти бъде достатъчно да си жена и искаш да бъдеш и малко мъж. Спри се и прибери онова нелепо остроумие в задния си джоб. Мъжете ужасно обичат да си мислят, че са умни, находчиви, гениални, че винаги имат по-доброто решение на проблемите. А каква, по дяволите, е причината да си с него, ако няма какво да чуеш? Ако ти наистина го обичаш, то ще уважаваш и неговите идеи за живота. Най-ужасната грешка, която можеш да направиш, е да се опитваш да променяш посоката на мислите му и да подценяваш това, което има да каже. Понякога е достатъчно просто да изстреляш „Да! Това е наистина точно така!” и после да добавиш малка по(д)правка от себе си. Ако спреш да вярваш, че си безгрешна, и се научиш да го уважаваш, ще му се кефиш много повече, отколкото ако постоянно го поучаваш. Изиграй си  картите умно и както само една жена може и ще си доста доволна. А той ще пъчи мъжката и ще знае, че ти е истински ценен.

Бъди му приятел. Много хора смятат, че приятелките на мъжете често са бивши или просто wanna-be бъдещи, с които по някаква причина нещата не са се получили. Да бъдеш приятел на мъжа си донякъде значи да забравиш, че си жена и да се предадеш на Y-хромозомата си. Гледайте футбол, обсъждайте филми, ходете на бокс, карайте сбоуборд, татуирайте се, ако трябва пийте бира и се оригвайте. Сигурна съм, че наедно с женските ти свинщинки понякога много ти се ще да сътвориш и мъжки такива. Изненадващо или не съвсем, Адамовците нямат нищо против готините им половинки да могат да счупят гипса и понякога да слизат от високите си токчета. И все пак под боксовите ръкавици маникюрът ти винаги трябва да е перфектен.

Дай му свобода. Ако те иска, той ще е с теб. Толкова е просто. И сто есемеса да му напишеш, ако е решил да се прибере с някоя друга – ти никога няма да разбереш. Така че живей си живота, бъди пич, излизай с приятелите си и не си и помисляй да го обсебваш. Нищо не може да задържи истинския мъж така, както свободната и ненапрягаща връзка с момиче с характер. Това е нещо като пълното щастие, или иначе почти нереалната алтернатива да сме само двамата, но да имаме всичко.

А кои са грешките, които не трябва да правиш на Свети Валентин?