Не ме е страх от 5G, а от хората, които пишат статуси срещу Бил Гейтс

Филмите на сезона: Kill Bill Gates и Resident Evil 5G

0 коментара Сподели:

Не ме е страх от 5G, а от хората, които пишат статуси срещу Бил Гейтс. В какъв свят точно живеем, където името на един от доказано най-големите филантропи в историята (дотук над 50 милиарда долара) може да бъде очернено от анонимна интернет грижовница с истерия срещу ваксините и знания по темата, дочути оттук-оттам? Явно хората имат нужда да сочат някого с пръст и да крещят по статуси, че той е Сатаната.

Модерният суперзлодей е Бил Гейтс.

Защо точно човекът, който усилено търси ваксина срещу COVID-19, е лошият? Няма точно обяснение. Както каза в някакъв репортаж една от развълнуваните гражданки, „Протестирам, защото нарушават правата ми! Нарушават ги с карантината и със задължителната ваксинация!“.

Това е логиката на котката, която дере ветеринаря, който се опитва да й спаси живота. За съжаление интернет дава възможност на всички тези хора да се събират на големи, гневни групички и да вдигат шум с блеенето си. Много, много шум.

Преди стотина години е имало подобни кампании срещу замяната на газовите фенери по улиците с електрически – експерти са предвещавали, че жиците ще докарат човечеството до лудост.

Сега всички сме приели лианите от кабелаци над главите ни като част от пейзажа на градската джунгла. Със сигурност не е най-полезното нещо на света, ама не е по-вредно от останалите ърбън ужасии –  шумът, стресът, замърсяването и престъпността даже бледнеят. След години 5G ще е нещо почти толкова тривиално, колкото канализацията – много вода ще е изтекла междувременно.

В случая на предполагаемата бъдеща имунизация, която евентуално може и да се появи, не е ясно откъде и как темата успя да натисне бутоните на толкова много хора, нито защо си докара толкова яростни противници. Най-вероятно е масирана кампания, която мести мисловните пластове на популацията по съвсем различна причина. Най-смешното в цялата ситуация е, че точно тези хора, които не вярват на лъжите на мейнстрийм медиите, всъщност се доверяват изцяло на „истините“ на най-съмнителните фейк сайтове.

Терминът за тези теоретици на конспирацията е трутър – те знаят истината и ще ти я кажат, искаш или не искаш.

Без значение дали тази истина е, че Земята е плоска или кацането на Луната е снимано от Стенли Кубрик. Истината е само една и никоя друга не съществува. Защото само по себе си, чисто психологически, това състояние на съзнанието е фанатизъм – такива мозъци тип коне с капаци, някога са горели вещици на клада, убивали са учени еретици с камъни и твърдо са вярвали в лечебната сила на светената вода.

Ако технологичната ера им идва в повече – полетата са свободни, селата пустеят. Винаги могат да скъсат връзки със съвремието и да станат амиши. Кой знае защо обаче те искат хем да имат бърз интернет, хем да няма 5G. Също така да няма ваксиниране, но и короната да изчезне с магическа пръчица. Сред мечтите им са пари без работа, световен мир и от чешмата да тече ракия.

Прочети за любимите албуми на петима меломани.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *