BBQ Rendezvous: Едно калифорнийско “траш” барбекю в Зона Б5

The roof is on fire

  • 18.08.2019
  • от Божана Кацарова
  • снимки: Сандрo Арабян

Каква е рецептата за София на BBQ? Един горящ покрив, един много печен тип, невероятни пържоли, добра бира и много алангле емоции... 

Божана ни качва на последния етаж на града и ни показва какво е... висша кулинария!

Неделя вечер. Парти опции­те в София изненадващо извират отвсякъде и още по-изненадващо – не вали. Пред Tell Me Bar, на фона на марсиански тротоари, хора, бири и кучета срещам Живко (a.k.a. Главатаря на небезиз­вестното крю DOPE ZOO). Оказва се, че зад лайфстайла на парти икона със силен афинитет към музиката и фотографията стои човек с не по­малко силно развит... барбекю усет. Слушам в захлас за протеиновите му хобита и в главата ми започва да се пече идея. Направо му отпра­вям предизвикателство. 

„С пичовете от Meat revolution и пичовете от Sol реших­ме, че е крайно време да си поговорим за сериозни неща – добрите стекове, лятното барбекю и свежата бира като едно неразривно цяло. Търсим си най­-разчупената локация за следобедно барбекю с готин вайб. По възможност с хора, които са от породата НЕИНФЛУЕНСЪРИ и да не развалят вкуса на вечерта с коментари от сорта „виж дали ми е добре косата“). 

По-малко от 24 часа по-късно получавам SMS: “Четвъртък, 6:00, Зона Б5…”

Както сами разбирате, тази история би била алангле, ако ги нямаше главните действащи лица: Meat revolution и Sol, които са сред малкото брандове в България, отделящи себе си от ципите, жилите и мазнината на стереотипите. За Meat revolution сетивата ни тепърва ще разбират, а бирите Sol можеха да придадат онзи неповторим кехлибарен оттенък на нашия следобед. Та качваме се на 15-ия етаж, а там – в скандален апартамент с гледка към цяла София – ни посреща най-симпатичният великотърновски даскал. Веднага ми става ясно, че Живко си е написал домашното... 

Винтидж барбекю, надуваем басейн „за пичета“, барбарони и леко скъсан плажен чадър изграждат сценографията на вкуса.

О, и, разбира се, цял легион от свежи хора, които въртят София на шиш... Колко е хубаво, когато си част от нещо истинско!

Meat revolution можете да намерите онлайн в ebag.bg и в по-добрите търговски вериги.

Споделяме ти и BBQ & Grill местата в София

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч