Robert Wauu – нова генерация демон

Срещаме те с Робърт Уау, сърбо-шведски режисьор, а отскоро и певец и автор на песни, който дебютира на музикалния пазар у нас с песен на български в ню уейв стил – „Преструвам се”

  • 28.11.2013
  • от Д-р Бенуей

Виж за какво си поговорихме набързо, преди Робърт отново да се затвори в мрачното си звукозаписно студио…

Как успя да създадеш клипа за 0 лева?
Снимах го сам. Сложих камерата, нагласих кадъра и майка ми, която не знаеше нищо за снимане, я използвах да натиска бутона REC. Така заснех този шедьовър, този мастърпийс!

Кой изпълнява женските вокали в песента?
Група Бон-Бон, едни много сладки момиченца, пеят уникално, много съм им благодарен. Те са ангели, а аз съм демон. Но те са ангели. Те са чисти душички и са супер.

Какво е чувството, което искаш да споделиш с песента?
Пея за някой, който държи всичко в себе си и няма да покаже как се чувства, но всъщност иска, но се въздържа, но иска, но се държи, но иска… абе иска някой да го спаси, ама никой не идва.

Какво би изпял на Grumpy Cat?
Бих излял всичко, което съм събрал вътре в себе си, но няма да го наранявам. Защото аз обичам мен да ме нараняват. Аз живея затова да ме нараняват и да ме използват.За какво мислиш, когато си сам в колата?
В колата не мисля за нищо друго, освен за пътя. Там е забранено да се мечтае. Колата се движи. И ние трябва да се движим с нея. Ако позволим тя да ни води, кой знае къде ще стигнем. Може би там, където няма никой?

Ако пингвин влезе през вратата при нас точно сега и носи сомбреро, какво мислиш, че каже и защо е тук?
Този пингвин е може би най-добрият приятел, който ще видя. Защото той не е опорочен от гняв и бяс. Но за съжаление, аз съм. Така че ще трябва да се научи да говори български, за да го разбират всички. Когато знаеш български език в България, тогава всичко е по-лесно.

Коя песен описва най-добре секса, който правиш?
Моите песни не описват секса, но описват един сърдит и бесен човек. Един измамник на любовта. Моите песни показват колко е тежко и колко боли. Винаги боли. Когато боли, тогава си жив. А секса мога да го опиша най-добре на живо, не чрез песни. Ако моите песни имат нещо общо със секса, те тогава са по-скоро изнасилване.

Как хората си общуват в перфектния свят?
Във перфектния свят всичко е черно. Никой няма чувства. Никой не вижда. Никой не се сърди. Но и никой не се радва. Перфектният свят е когато няма нищо. Може би перфектният свят ни чака?
 


Как би обяснил Фейсбук на баба си?
Една баба няма Фейсбук. Фейсбук е ограничен само за младите хора, там нямат достъп всички. Особено бабите.

Какво най-често търсиш в Google?
Търся себе си. Моят живот. Смисълът на моя живот. Често търся и искам да разбера. И там наистина имат отговор. Пробвай, там има всичко, но всъщност няма нищо.

Знаеш ли, коя е първата дума в английския речник, която започва с “аа”?
Не, аз не мога да мисля толкова задълбочено. Аз предпочитам да ползвам, вместо да ме използват. Ха-ха. Смея се, но едновременно и плача и се страхувам от първите думи и на английски, и на български, и на който и да е език. Първите думи често излизат грешни, много често не са обмислени и само излизат, навън.

Страхуваш ли се от клоуни?
Никога, аз обичам да ги има, защо нямам повече приятели? Защо съм сам? Мамо? Мамо!