Лилия Маравиля за човешките взаимоотношения и новия български филм „Партньори“

Съвсем скоро е прожекцията, а в главните роли са едни от любимите ни актьори

  • 12.11.2018
  • от mirmasta

Като истински любители на киното във всичките му аспекти не можем да не споделим радостта си от това, че в последно време имаме все по-голям допир до качествени български и световни продукции. Едни от хората, допринесли да изпитаме това истинско удоволствие, на които със сигурност трябва да благодарим, са приятелите ни от „Кинематограф“. Създателите на най-голямата в България платформа за късометражно кино не спират да бъдат опора както на кинотворците, така и на будния зрител и за пореден път в селекцията им са подбрани заглавия, напълно заслужаващи вниманието ни.

Днес слагаме фокус на едно от присъствията в програмата им, а именно филма "Партньори“, който ще може да гледаме на 14 ноември от 19:00 часа в кино „Влайкова“. Обърнал поглед към човешките взаимоотношения, режисьорът Деймиън Ривера ни въвежда в особените отношения на една двойка, чиято съдба върви по ръба на драмата, смешката и глупостта. Ето и какво сподели за лентата главната актриса Лилия Маравиля.

Здравейте, как сте? Съвсем скоро ще ви видим заедно с Деян Донков на голям екран във филма „Партньори“. Кога се роди този проект и как премина партньорството ви зад кадър?

Здравейте! Между хилядите ангажименти ми е приятно да поговорим за „Партньори“. Радвам се за възможността да се види този филм. Бях поканена от режисьора Деймиън Ривера и когато обсъдихме сценария, най-важното за мен беше кой ще бъде екранният ми партньор. Когато разбрах, че е Деян Донков веднага си стиснахме ръцете. С Деян се работи лесно и забавно, защото той е талантлив и мислещ актьор, а за тази професия това е изключително ценно.

Темата, в която реж. Деймиън Ривера ви потапя, е обърната изцяло към човешките взаимоотношения, а те са цяла една вселена от възходи и падения. Коя страна на монетата ще разгледате вие?

Разгледахме съвременно, нетрадиционно и леко абсурдно взаимоотношенията на тази двойка. Знаем, че на екран всичко може да се случи, но то трябва да е оправдано и да следва някаква конкретна логика.

Изневярата е открита част от живота на героите ви и съществен фокус във филма. Какви хора са те всъщност?

Според мен са хора, които се обичат и искат да докажат това един на друг. Използват различни от обичайните средства и това прави взаимоотношенията им още по-нестандартни.

Връзката им е огледало на не една и две човешки съдби. Достигат ли някога подобни отношения до доверието, било то и на сляпо? На какво се крепят?

Това са въпроси към режисьора и неговия поглед към ситуацията. Нашата работа е да сме достоверни и истински, така че публиката да вярва на случващото се.

Човешките взаимоотношения са плод на изследване откакто свят светува. Всички се стремим да ги градим здрави, понякога на твърде висока цена. Какъв залог оставиха героите в  „Партньори“, за да запазят брака си?

Дали ще запазят брака си, може евентуално да разберем във втори филм - продължение на този. Тук ми харесва, че публиката сама може да реши как да продължи историята. Всеки има свой мироглед и това е чудесно.

Споделете за финал - освен във филма „Партньори“ и в пиесата на Стоян Радев „Палачи“ къде другаде може да се насладим на играта ви?

Аз съм актриса в театър „София“ и там играя много представления "Г-жа Министершата", "Тирамису", "Последният страстен любовник", "Нощта на 16 януари", "Алонсо" и други. В театър 199 - "Театър - любов моя", в Сити Марк арт център "Догодина по същото време", "Всяка година по същото време" и в „Театро“ - "Всичко или нищо".

Българският филм „Партньори“ засяга една от най-дълбоките теми, на които се крепи всяка отделна единица. Няма как да останем безпристрастни към сюжета, достигащ до нас благодарение на „Кинематограф“, още повече когато е представен от актьори като Лилия Маравиля и Деян Донков. Нашите билети за 100-минутната лента са вече в джоба ни, а ти можеш да следиш събитието и да запазиш своето място за прожекцията тук

Ето и какво ни сподели актьорът Дарин Ангелов за Нощта на театрите