КАЛОЯН РУСИНОВ (ART DIRECTOR) – DJ KALOO

Калоян е замесен с рекламната индустрия, иначе го тегли сериозно към nu disco, house, bass и techno

  • 07.11.2013
  • от Влади Герасимов
  • снимки: Михаил Новаков

Разкажи с няколко думи за себе си като dj.
Започнах да пускам музика преди около 10 години. Тогава бях за­пленен по drum and bass музиката и по-точно по atmospheric и liquid подразделенията на стила. Подвизавах се под псевдонима DJ Solaris. Това бяха около 6 години от живота ми. След първото ми посещение на Аmsterdam Dance Event през 2009 осъзнах, че е време да сe насоча към по-разнообразна и за малко по-различна възрастова група музика. Сега пускам под псевдонима Kaloo, което естествено идва от името ми. Стилово в зависимост от контекста на партито и публиката можете да ме чуете да пускам от nu disco, през house и bass до techno.

Разкажи за работата в Saatchi & Saаtchi?
Рекламната индустрия е едно от много малкото области в България, където хора с графичен или вербален талант могат да изкарват пари. Което е донякъде тъжно, защото често тези хора правят компромис с артиста в тях, за да се издържат. Специално за Saatchi & Saatchi мога да кажа, че е благоприятно място за изява на талантливи хора.

Как съчетаваш диджействането с другите ти проекти, има ли нещо общо между тях?
Работата ми като арт директор ми позволява да имам креативна свобода като dj. Ако се надявах да се издържам като dj, предполагам, че отдавна щях да съм предал моите основни принципи, което, надявам се, никога да не се случи. Нека бъдем откровени – българската практика показва, че невероятният успех у нас стига до измислените awards.bg, смешен PR и пускане в заведения, където обикновено изяви имат разни чалга звезди и рапъри. За мен dj е state of mind, не човек, който иска да има дует, клип, хонорар и т.н.

Разкажи за сайта bassline.bg?
Bassline.bg някога беше drum and bass онлайн радио. Сега се позиционира като независима онлайн медия, целяща да отсява качествената денс музика и да я представя по издържан и легален начин на българска публика. Зад проекта седят двама човека – единият е dj, дизайнер и музикален редактор, а другият – журналист и програмист. Ресурсът, който отделяме, не е никак малък и се радваме, че малко по малко проектът добива популярност. В интерес на истината понякога имаме повече посещения от чужбина. Изводите оставям на читателите.

Явно си добър с компютъра, пробваш ли да продуцираш твоя музика?
От около година и половина експериментирам в продуцирането на музика. Това е страхотен процес, но и доста времеотнемащ. Мога да опиша музиката си генерално като house с old school и garage корени.

Твоите топ 3 парчета точно в този момент са...
Mineo - Off The Handle


Route 94 - Fly For Life

Aden - Luft

 

Запознай се и с Марин Лалов (DJ Tekniq), 3D артист през деня и човек, който може да ти отнесе главата с UK bass, house и hip hop в малките часове.