МАРИН ЛАЛОВ (3D ARTIST) – DJ TEKNIQ

Марин е 3D артист през деня и човек, който може да ти отнесе главата с UK bass, house и hip hop в малките часове

  • 06.11.2013
  • от Влади Герасимов
  • снимки: Златимир Араклиев

Разкажи с няколко думи за себе си като dj.
Започнах да пускам музика сериозно преди около 5 години, преди това беше доста любителско. С течение на времето се научих да ползвам доста различни техники, откъдето идва и псевдонимът ми DJ TEKNIQ. Стилово гледам да не се ограничавам много, но основните неща са UK bass, house, hip hop. Всеки месец имам резидентска вечер в бар Backyard, пускам в Mixtape5 и разни други клубчета.

Иначе работиш целодневно като 3D дизайнер...
Точно така. През деня се отдавам на разни проекти, в които най-вече правя архитектурна визуализация и анимация или пък монтаж на видеo и motion graphics. Работя предимно за чужбина – английски и американски студиа, които аутсорсват работа към Източна Европа.

Как съчетаваш диджействането и 3D-то, имат ли нещо общо?
Взаимно полезни са си в доста случаи. В анимацията често ми се случва да работя с ритъм и звуци. Като знам как да ги контролирам, ми е по-лесно. Правилната комбинация от визия и звук придава едно много хубаво усещане за нещо завършено и цяло. Например, когато монтирам видео, винаги се съобразявам с това, как се развива саундтракът към него.

Явно си добър с компютъра, пробваш ли да продуцираш твоя музика?
Продуцирам музика на любителско ниво засега. Имам желание, но така и не ми остава време да вникна по-надълбоко и да стигна до студиото.

Кое правиш за удоволствие и кое за пари?
3D визуализациите ги правя за пари, естествено. Музика пускам къде за пари, къде за без – от любов. По-важно ми е да изпитвам удоволствие от готиното парти, което съм направил вечерта.

Кога си по-продуктивен – през деня или вечер?
Следобед, около 4:20 е може би най-продуктивната ми част от деня за визуализациите. Музиката пък ми дава супер power и мога да пускам цяла нощ без проблем.

Твоите топ 3 парчета точно в този момент са...
New York Transit Authority - '95

Luxury - J.A.W.S

Mak & Pasteman - North West
Запознай се и с Калоян Русинов (DJ Kaloo). Замесен е с рекламната индустрия, иначе го тегли сериозно към nu disco, house, bass и techno