София, само колко си красива в почивните дни

Очарованието на града през призмата на уикенда

  • 03.03.2017
  • от Катерина Ковачева

Тези почивни дни реших да не пътувам, вместо това избрах да си стоя удома. Не искам задръствания по магистралите, не искам пълни хотели или скъпи самолетни билети до далечни места. Вместо това реших да се насладя на моя град. Той не е най-лъскавият, не е най-големият, но е моят, а това го прави най-специалният.

И ето ме, излизам с един от малкото останали хора в него през тези дни в незнайна посока. Жълтите павета в почивен следобед сякаш са толкова ярки, като нямат следи от стъпки по тях. А пейките са празни и чакат точно мен и теб. Кафенето до парка работи само за нас.

Кафе с канела ще си разделим и потегляме към красивия парк пред Народния театър. Пред фонтана сядаме и размишляваме

какво толкова е по-различно в днешния ден, че сме така изпълнени с щастие.

Ами да, колите ги няма, хората също. Пушекът от тях мърси нечий друг въздух, а и техните боклуци пълнят нечие друго кошче. Или пък нечий друг град е толкова пълен, колкото половин София, но в другите дни от годината е по-празен и от пустиня.

Виж повече: Този град е тази жена

А ние с теб стоим на пейката и се радваме, че няма опашки и тълпи пред любимите ни заведения, няма ги и заслепяващо лъскавите коли пред тях.

Хубава си, стой да те снимам и да те запомня такава - празна и чиста.

Бих ти писала любовни писма, ако всеки ден беше така очарователна.

Нямаш равна на красота и въздишки, но само през почивните дни. Не носиш и в себе си и доза огорчение сега, а в понеделник всичко започва отначало.

Александър Невски отново ще блести в нечий обектив и всички ще хвалим колко е красив е куполът под лунна светлина. Може би не оценяваме това, което имаме в делничните дни, но дали то е такова винаги?

Ако можеше 365 дни да си моята София? Уви, в нечий други мечти си.

А на теб празнично ли ти е?

Търсиш още вдъхновение? Последвай ни в Instagram

Абонирай се за youtube канала ни и очаквай още много изненади!