В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 16-18 ЯНУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 16.01.2015
  • от редакторите

Уикендът на базарите е тук. Ако си в настроение да пазаруваш, в събота имаш шанс да обиколиш три места, където да намериш какво ли не, при това от български автори. Останалото, което ти готви уикендът, е фото инсталация, настолни игри и, разбира се, музика.

MR
ПЕТЪК, THE FRIDGE (БУЛ. МАДРИД 8), 19:00 ЧАСА

Милен Радев е човек с особено отношение към визуалното (ако не го познаваш, кликай бързо тук и тук). Този петък ти е спретнал фото инсталация. И за да не убиваме магията, ти казваме, че колкото по-малко знаеш за нея, толкова добре. Събитието е описано така: “Нищо просто няма във времето, както и в топлината, която то създава. Всъщност хубаво е, когато от време на време забравяш за времето. Още по-хубаво е, когато след време се появи белег, който изобщо не си очаквал. Нещо като нагревател, който може както да те стопли, така и да те замрази. Това е една от причините тази фото инсталация да е колкото топла, толкова и студена. Най-важното в случая е, че времето открива това, което ни топли. За да усетите какво значат тези забъркани думи, стойте близо до парното.” Музиката е от Върколак и Грозната лисица.


БАЗАР НА ИЗКУСТВАТА
СЪБОТА, SOFIA LIVE CLUB, ОТ 11:00 ДО 18:00

Базар на изкуства и творчески занаяти спретват първия ивент за годината. Този път темата е Art on Sale. Накратко, ако не си на червено след коледно-новогодишната вакханалия, сега е перфектен момент да понапазаруваш hand made неща с прилично намаление. Стартират в 11:00 като нашият съвет е да се организираш и да минеш през там отрано. Освен традиционните дрехи, бижута, аксесоари и неща за дома този път ще можеш да си вземеш и нещо от благотворителния щанд на сдружение “Увереност” – като част от рехабилитационната им програма хора с психически увреждания изработват керамични сувенири.


TEA TIME
СЪБОТА, SASSA BJORG, ОТ 11:00 ДО 20:00

Модният бранд на Мила Атева – Sassa Björg, си има нов дом на ул. „Солунска“ 65. Това е повече от добър повод да наминеш през ателието и да видиш какво ти е скроила дизайнерката. На място ще те чака ароматен чай, а в събитието ще се включат и редица талантливи автори на аксесоари и бижута – Urban Alien, Bebird Home, Krepej accessories, Polina Dimitrova, Бижута Natmade, Papieta, Evgeniya Tsancova Jewelery, PAGANE UNIQUES – Ателие, Илиана Ангелова, PaRT OF ME и Огледалце, огледалце.


TABLETOP SATURDAY VOL.4
СЪБОТА, INK.BAR ОТ 11:00 ДО 19:00 ЧАСА

Приятелите ни от Ink. BAR организират поредния ден на настолните игри на своя територия. Там ще се разменят овце за дърво, ще се редят пътища и замъци, ще се разгадават асоциации, ще се строят чудесата на света и ще се търси убиецът в мистериозно имение. Игрите, които ще намериш на място, са Settlers of Catan, 7 Wonders, DiXit, Cluedo, Scrabble, Jenga, Monopoly, Каркасон, Pandemic, Rory's Story Cubes и други.


DESIGNERS` SALE
СЪБОТА, ИВАН АСЕН 22, ОТ 14:00 ДО 20:00 ЧАСА

В добре познатия шоурум са ни приготвили намаления на лимитираните бройки дизайнерски съкровища. Ще видиш част от работите на дизайнери от екипа на ИВАН АСЕН 22, като PROTOTYPE 23, JAR & JAM, nelmit, Инна Габровска, Калина Чанкова, Динка Касабова, Милена Начева, Юлияна Янъкова, Мая Матева, които ще бъдат предложени с отстъпки до 30%. Като бонус по време на ивента ще можеш да разгледаш и селекция от рисунки и илюстрации на Юлиян Табаков.

Две добри лайв идеи за петък са FUNKY MIRACLE в Sofia Live Club и РЕЗЕРВНИ КОСМОНАВТИ Vol.2 в Mixtape 5. Труден избор!