ПОД КОЖАТА Ѝ, ДВАМА ТАТУИСТИ ЗА ТАТУИРОВКИТЕ НА МОМИЧЕТАТА

Иво Възкресенов и Николай Чеков за рисунките, които момичетата искат върху телата си

  • 19.08.2014
  • от Ирина Денева

„Само Бог може да ме съди“ – кой не е чувал за тази татуировка, кой не я е виждал изрисувана с едър шрифт върху здрави мъжки гърбове и нацепени бицепси! Това безспорно е надписът, който гарантира куп подигравки за татуирания мъж, но какво ли избират жените, когато говорим за мастило под кожата? Аз лично имам една корона, един револвер и еднорог на бедрото, но съм виждала и далеч по-странни неща по женски тела.

Попитахме двама татуисти – Иво Възкресенов, който в момента работи в Норвегия, и Николай Чеков – с какво женските желания за татуировки са по-различни от мъжките и какви нелепости рисуват момичетата по себе си, за да бъдат интересни.

Има ли разлика между татуировките, които мъжете искат, и тези, които жените искат, или това е само мит?
Н.Ч.: Да, определено има разлика. В повечето случаи жените търсят лек ефект, нещо по-загадъчно. Затова първите татуировки, които си правят, са доста малки. При мъжете е обратно, ние търсим показност. Избираме по-големи татуировки, понякога дори натрапващи се.
И.В.: Според мен разлика голяма няма, но като се замисля... мъжете рядко искат цветя.


Значи жените най-често искат цветя, какво още?  
Н.Ч.: Пеперуди и перца. За класика в жанра смятам символчета и малки надписчета (смее се).

Страхуват ли се жените, че ще ги боли по време на татуирането?
Н.Ч.: Татуирането боли, това си е факт. По-голямата част от клиентите ми са жени и честно да ти кажа определено се оплакват по-малко от мъжете.
Това, че хората се плашат от иглата, е резултат от легендите, разказвани от разни „професори” в областта, които в повечето случаи нямат нито една татуировка. 
И.В.: Някои момичета много мърдат, сигурно ги боли доста, но други просто много капризничат. Често се случва да ги е гъдел и да се смеят.

А спомняш ли си първата татуировка, която направи на жена?
Н.Ч.: Да. Бях в седми или в осми клас, в гимназията. Една съученичка поиска гекон с червени очи.
И.В.: Първата татуировка на жена, която направих, беше всъщност втората ми татуировка въобще. Бях изнервен, притеснен, боята не влизаше в кожата, сменях няколко пъти игли, беше много напрегнато от моя страна, имах специални чувства към тази жена и исках да и направя нещо красиво, а не да я загрозя... това всъщност е майката на сина ми...

Коя е най-странната клиентка в практиката ти?
Н.Ч.: (Смее се.) Много са, чак не мога да си избера фаворит, но има и много момичета с вкус към красивия татус.
И.В.: Веднага се сещам за една шведка, която беше над 100 килограма. Искаше надпис на гърба PLAYGIRL и зайчето на Плейбой отдолу... Надписът стана огромен, като нея. Беше около 60 сантиметра, а плейбойчето излезе близо една педя голямо.... На следващия ден разбрах, че момичето кляка със сто и осемдесет килограмова щанга и е тежкоатлет на петобой. Оказа се, че тя е шведска спортна надежда.


А кога връщаш човек и отказваш да го татуираш, независимо дали е красива мацка или някой бабанка с мускули?
И.В.: В стандартните случаи – когато е в нетрезво състояние или е под 18 години. И на лице не правя татуировки, искали са това от мен, но отказвам с изключение на вежди, което си е запазено желание само за жените.

Какво мислиш за татуирането на имената на гаджетата, нещо, което обикновено момичетата инициират?
Н.Ч.: Не го подкрепям. Често една татуировка издържа повече от една любов.
И.В.: Ще бъда кратък – това е мноооооого глупаво. Скривал съм десетки имена, дори портрети на вече бивши гаджета.

А татуирал ли си свое гадже?
Н.Ч.: Мисля, че съм рисувал по всичките си гаджета, откакто се занимавам с това (усмихва се).
И.В.: Да, нарисувах ѝ цветя. После си говорих с колеги татуисти и почти всички казаха, че гаджетата им са искали цветя.

Кой вкарва повече въображение в татуировките – мъжете или жените?
И.В.: Не мога да кажа конкретно за въображението, но жените са по-импулсивни и нямат предразсъдъци. Знаеш от едно време, че мъжете с татуировки бяха синоним на „криминален тип“, е все още го има у някои...
Н.Ч.: Жените имат повечко претенции: това да има, от другото да има тук, а сега и една завъртулка... По- взискателни сте просто.
 

Виж и как Ирина Денева нахлу на висок ток в живота на Бичето и го научи да си прави селфи.