Филми за любовта във всичките ѝ цветове през февруари

София Прайд Филм Фест – Зима ’20 покорява с неподправена искреност

0 коментара Сподели:

Каквото и да си говорим, никое поколение досега не е било изложено на толкова разговори за сексуалността, колкото сегашното.

Темата обаче все още е табу въпреки глобалните разговори за сексуалността, личния избор, митовете и легендите за „Мъжът и жената интимно“.

Ако това в кавичките ти звучи архаично, филмите на София Прайд Филм Фест ще те заинтригуват!

Свобода и звезден прах ни очакват и тази година!  Домът на киното ще приюти зимното издание на фестивала, което почти чука на врата. Благодарение на 5 филма от 11 до 18 февруари ще можем да отворим очите си за една нашумяла в последните години тема. Приходите от продадените билети ще бъдат дарени на ЛГБТИ общността, бореща се за видимост и равни права. 

 „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан, който беше номиниран за „Златна палма“ в Кан през изминалата година, ще даде началото на фестивала. По думите на критика Стефан Гончаров този филм показва „почти неуловимите с просто око облагородяващи моменти на нежност и грижа, които истинското приятелство предполага“.

Следва го една лична история в състояние да ни вцепени повече от студа.

 

„Заличено момче“ е по мемоарите на Гарад Конли, които той пише, докато е преподавател в Американския колеж. Книгата става бестселър, а историята на момчето, включено в програма за лечение на хомосексуалността, живее втори живот на голям екран. Прожекцията на лентата, в която участват Никол Кидман, Ръсел Кроу, Трой Сиван и др., ще бъде на 15 февруари.

„Портрет на момиче в пламъци“ и „Транссексуални родители“ са две заглавия, които обръщат внимание на световете в нас, желанията, спънките и стигмата около създаването на куиър семейство. 

За разтърсващ финал – българската копродукция „Не ме докосвай“ разглежда темата за интимността и идентичността. Участват Ирмена Чичикова и Георги Халджиев, а през 2018 филмът спечели отличието „Златна мечка“ в Берлин. 

Повече информация за филмите открийте тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *