Как да спасиш планетата?

Или къде ще научиш как да оставиш своя въглероден отпечатък?

  • 03.12.2019
  • от редакторите

Неотдавна ти разказахме за младата еко надежда - Грета Тунберг. 16-годишната шведска активистка е лично вдъхновение за много хора за 2019 година и независимо колко противоречиви са мненията спрямо личността ѝ, едно е сигурно - тя определено оставя своята следа в опазването на околната среда. Провокирани от климатичните стачки по целия свят, чието начало постави именно Грета,

ние започнахме да си задаваме въпроса - как да спасим планетата? 

Освен нас EVA се пита същото. На четвъртото събитие от поредицата "Говори с EVA" заедно ще си отговорим на въпроса "Какъв е твоят въглероден отпечатък?". На 5 декември в кино "Култура" ще получим търсените отговори на всичко, което някога сме се питали относно опазването на планетата. Как и какво консумираме, изхвърляме и правим, за да намалим вредните емисии въглероден диоксид в атмосферата, са само част от темите, които ще засегнем на събитието. Кои обаче са специалистите, които ще ни дадат яснота?

Виж повече: Ако искаш да си тренди... бъди zero waste

Четирима са участниците в дискусията, организирана от EVA, като първият измежду тях е Боян Рашев - настоящ управляващ партньор в denkstatt - компания, помагаща на бизнеса да управлява въздействието си върху природния, социалния и човешкия капитал, а на него едно рамо ще удари създателят на инициативата Гората.бг - Никола Рахнев. Женската сила във великолепната четворка пък виждаме в лицето на Лилия Гелева, която, освен че е наша любима актриса, е и последовател на zero waste начина на живот, и в това на Анна Великова - Мениджър Комуникации и Устойчиво развитие за H&M България.

Заедно с тях този петък в 18:00 ще търсим правилния път към спасението на планетата на "Говори с EVA", Vol.4: Какъв е твоят въглероден отпечатък. 

Още за събитието ще откриеш, ако последваш линка

А тук селектирахме модни находки, които можеш да притежаваш, без да банкрутираш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.