Събития за след работа: 18 – 22 ноември

Защото да започнеш е най-важната стъпка

  • 18.11.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица те вдъхновяваме да намериш нов път по пътя към себе си. Точно така, избрали сме точния микс от събития, които да сменят ежедневната ти перспектива извън работния ден, било то вечер, а понякога и най-неочаквано – сутринта.

Не се колебай да поставиш начало на понеделника, защото най-хубавото предстои.

 

Ако не ни познаваше, щеше да се изненадаш, но оставаме верни на себе си и даваме старт на работната седмица... с парти. Купонът отново е в сърцето на града и то директно в дома на градските бохеми - КЕВА. Целта? Алкохолна обиколка в шишманското каре и споделяне на кеф. Някои от най-добрите барове в София обединяват усилия заедно с екипа на Bilkova в създаването на една нова традиция в нощния живот на столицата - поредица от Stаff партита, на които са поканени всички верни последователи на "красивото" размазване. Това е само второто такова, а ние вече нямаме търпение и за останалите. 

 

Fuckup Nights е глобално движение, което се провежда всеки месец, в над 300 града по света. Събитие, в което ще видиш няколко души да се изправят на сцената, за да споделят за своите професионални "несполуки" и уроците научени от тях. Ако искаш да видиш на кого се е паднала честта да каже, че Big Brother форматът не е окей за деца и още такива интересни истории, разказани от първо лице, ще се видим на жълтите павета, този вторник.

 

Никакъв фандък за лошите, защото ЕКШЪН ДУБЛАЖ LIVE ще гърми за пореден път в Club Alcohol Sofia, този път с добре селектиран букет от сцени и филм, изровен от тук и там на ретро екшън съкровищницата от старите кинотечни каталози във видео клуба ти. Драгомир Симеонов и Тео Чепилов, верни нинджи от клана на Васил Кожухаров – фен група застават зад парещите от последния огън микрофони!

 

Да живеем по-осъзнато и с по-малко отпадъци може да бъде лесно и дори да ни спести време и пари – бързи и лесни стъпки, които да култивираме в ежедневието си като начинаещи ще научим този четвъртък е metta. Aвторът на блога за устойчив градски начин на живот Zero Waste Sofia и създател на инициативата “Чешмите в България”, Симона Стилиянова, ще ни разкаже за основите на zero waste философията и за нещата, които прилага в ежедневието си, за да намали оптадъците си. 

 

Не си се объркал, часовете преди работа са също толкова зареждащи, а що се отнася до деня петък, няма по-добър начин за стартиране от Creative Mornings в Generator. Вдъхновени от темата за ноември Изгубен (Lost), организаторите ще ни запознаят с Филип Лхамсурен - страстен приключенец, писател и баща, който странства по „забравените пътища“ на света още от 1997 година.  Подари си една креативна сутрин, както той казва „Не е важно до къде ще стигнеш, важното е да стигнеш до себе си.“

А ти си избери най-добрата визия, с която да си моден диктатор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.