Събития за след работа: 04 – 08 ноември

Безстрашна и авантюристична седмица

  • 04.11.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица ще надмине всякакви очаквания, като ни потопи в дълбините на усещанията. Ще преборим най-дълбоките си страхове и заедно ще се понесем по вълните на удоволствията. Обещаваме да те заведем на иновативни в света на изкуството територии с най-интересните събития, които градът може да ни предложи.

 

Представяме ти Ze artZ quiZ - отборна игра в четири кръга, базирана на легендарния английски Pub Quiz, роден през 70-те години на миналия век. Под формата на въпроси, звуци и изображения с приятелите от КЕВА ще се втурнем на едно пътешествие в света на музиката, киното, театъра, литературата и останалите изкуства... хм, а кои бяха те точно? Индивидуален участник или в отборна игра - значение няма, ела да се забавляваме заедно, но не забравяй, че имаш и реалната възможност да спечелиш наградата на победителя. 

3OZ BAR OFFICIAL OPENING
Сряда, 21 часа, 3oz Bar

Винаги се вълнуваме, когато ново място в София отваря врати. Още повече се вълнуваме, когато това е бар, замислен с идеята да бъде средище на всички градски агенти, които държат на хубавите напитки и смислените срещи. „Васил Левски“ 3 се превръща в нова локация за следработни и не само излизанки, а тази сряда вратите се отварят официално с напитки и музика от пулта. Срещата започва в 21 часа, но ако сте свободни по-рано - наминете, вратите ще бъдат отворени след 18 часа.

 

Тази сряда имаме задължително присъствие в EXE Club. Очаква ни Neon Dancing - проект на хореографа Kosta Karakashyan • Artist в колаборация с дизайнера Gjorgji Despodov и Urbanites Sofia, обединяващ съвременен танц и дигитално изкуство. Клубният проект е вдъхновен от връзката между визуалното изкуство, музиката и клубната култура - общата им нужда да стимулират, да създават дълбоки усещания и впечатления у публиката.

 

Любопитен повод да посетиш една от любимите ни галерии Gifted е изложбата на Георги Георгиев - Жожо. Not enough space for me е част от работата му, характеризира се предимно в сферата на визуалните изкуства, като не се ограничава в даден материал или техники. Експериментирайки непрекъснато в различни и иновативни насоки, творбите, които ще видиш, са рефлексия върху живота му тук и сега, пречупена реалност през чувствата и спомените му, израз на личния му мироглед, пряко претворени през формулата „очи - мозък - сърце - ръце".

ИЗЛОЖБА ПРЕГЛЕД НА БЪЛГАРСКИЯ ДИЗАЙН 2019 | MELBA FESTIVAL
Четвъртък, 19 часа, Espace PORT A

В четвъртък гребем с пълни лъжици от дизайнерската Мелба и изложбата Преглед на българския дизайн 2019. Ако искаш да видиш най-добрите идеи на български дизайнери, екипи и агенция в различни категории като графичен дизайн, брандинг, продуктов дизайн, керамика, интерактивен дизайн, илюстрация, анимация и други - мястото е ESpace Port A. Очакват те над 30 примера на ценни и реализирани вече проекти.

 

Точно 363 дни след първото си издание и благодарение на невероятната подкрепа на ветроходната общност за втори път ще се проведе Партито на оцелелите мореплаватели, за да отпразнуваме края на сезон 2019. Без да изневеряват на идеята, организаторите ни обещават, че ще бъде забавно, искрено и шумно. Ще благодарим на стихиите, че изтърпяха всички наши своеволия, ще споделим емоцията от отминаващия сезон и планове за следващия, ще пием ром (и кой каквото още може), ще има хубава музика и изненади! Тази година ще е още по-весело, ще сме още повече и отново заедно. Събитието е отворено за всички мореплаватели, без значение каква е връзката ти с Морето - професия, любов или просто авантюра.

 

Тази седмица те каним на разходка в новото концептуално пространство за града - Doza. Повод да се отбием с интерес е изложбата FACE YOUR FEARS. Тя ще ти даде възможност да се изправиш очи в очи със страховете си и страховете на другите. Заедно ще ги надвием с помощта на изкуството. Ще ги обезсилим, като им се надсмеем. REFOBIA на Драго Kостадинов - PXRN, е поредица от илюстрации, игра и метод за споделяне и свързване с другите. Изображенията представят най-разпространените 80 фобии и страхове с цялата им ирационалност и мамеща лудост.

Избери тренди визия като за моден диктатор.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.