Събития за след работа: 27 – 31 май

Седмица на креативността

  • 27.05.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица откриваме как да сме по-креативни. Събрали сме ти вдъхновяващите градски събития, които да те спасят от следработната скука. Ще те заредят с продуктивна енергия, ще спомогнат да разпуснеш и да се насладиш на процеса на създаване по един нов начин. Също така ще се позабавляваме купонджийски сред още няколко местенца, къде - виж тук.

SIBI: WOMEN AND MONEY VOL. 2 (TALK #9)
Сряда, 18.30 часа, Generator

Жени и пари - темата е винаги актуална. След успеха на първото събитие се запътваме към Generator, за да чуем трима интересни лектори по темата - Светла Лесова, Боряна Великова и Деница Димитрова и трите добре запознати с интересните завои, които дебнат в тази област. В компанията на чаша вино от Домейн Бояр - няма какво да се обърка.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
Четвъртък, 12 часа, Blagichka – Zero Waste

Първото заведение с нулев отпадък в София е вече факт и с радост ще присъстваме на откриването му. Мисията на zero waste кухнята на Благичка започва още преди три години с наемането на много младежи в неравностойно положение и инвестирането на време и енергия в подкрепа на един по-екологичен живот. Празнуваме истинска революция.

DIGITALK CONFERENCE 2019
Четвъртък и петък, от 9 часа, Sofia Event Center

Двата дни на събитието ще се концентрират върху технологиите и дигиталните трансформации. В рамките на ивента ще чуеш интересните лекции на титаните на мисълта, що се отнася до професионалната сфера - бизнес лидери, корпоративни представители, предприемачи, инвеститори ще споделят с теб тайни от кухнята, които да допринесат за това да бъдеш по-успешен и осъзнат в нещата, над които работиш.

PREYAH / DEBUT ALBUM PROMO • AT EXE CLUB
Четвъртък, 10 часа, EXE Club

Разкриваме голямата изненада на територията на клуб EXE - а именно дебютния албум на Прея. Обещава се тропическа буря, която да разпали духа у всеки от нас. Компания на Прея в соулфул R&B удоволствието ще бъдат Денис Попстоев, тясно замесен с продукцията на албума, Евден Димитров, Волен Милчев, Радо Казасов и Божидар Василев – TromBobby. Само еднократно, но доста напоително, ще бъде присъединяването и на лирико-владетеля ЖЛЪЧ.

ИЗЛОЖБА "ПОРТИТЕ НА СОФИЯ"
Четвъртък, 18:30, Espace PORT A

София е многолика, цветна и чудата, а вратите ѝ са това, което разделя магията на града от личния ни свят. Изложбата „Портите на София“ ще ни покажа един по-нетипичен аспект от градския облик – вратите. Някои от тях са запазили своя автентичен вид и изминатото време им е придало облик на достолепни старци, до които вратите от по-нови времена изглеждат като малките и и все още неукрепнали деца. Фотографиите на интересни, подминавани или впечатляващи врати ще можем да разгледаме в пространство Порт А, но не бива да отлагаме посещението си, защото изложбата ще остане само в рамките на два дни.

CREATIVEMORNINGS С ИВАН ШОПОВ
Петък, 8.30 часа, Generator

Иван Шопов ни е истински фаворит с множеството си превъплъщения, творящ на три морета в света на изкуството. Познат в музикалните територии като Balkansky, Cooh и DrumKid, освен това художник с осем осъществени самостоятелни изложби, Иван работи по късометражни филми, интерактивни арт инсталации и се изявява като саунд дизайнер. С тези биографични щрихи някак си нямаме съмнение, че има какво да ни разкаже, що се отнася до сферата на CreativeMornigns сутрините.

За Кърт Кобейн и безкрая на скъсаните му струни.

София отново играе Бостън в Absentia.

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.