Събития за след работа: 6 – 10 май

Поддържаме ваканционния дух

  • 06.05.2019
  • от Симона Пенчева

Свикнахме всеки втори ден да ни бъде почивка и започваме седмицата с поздрав към всички юнаци с името Георги. След финалните запивки ще съхраним купонджийския и разпускарски дух и през идните работни дни. Подготвили сме ти селекция от свежи събития за баланс на духа, добро настроение и смисъл в душата.

ЦЕНТРИРАЩА АРОМА МЕДИТАЦИЯ
Вторник, 19.15 часа, Cosmos Coworking Camp

Веднага след бурния понеделник ще се гмурнем в балансиращата и лековита сила на медитацията. Ако искаш да си подариш едно лично изживяване, тонизиращо духа и изчистващо мислите от всичко излишно, се присъедини към нас и центриращата арома медитация в Cosmos Coworking Camp. По традиция ще я води Яна, позната като Medityana, а за етеричните масла doTERRA Essential Oilsлично гарантираме, че ще прибавят към изживяването оптимална доза наслада и релакс.

АКУСТИЧНО В 20:00 С БЕЛОСЛАВА - 07.05.2019, БАР ПЕТЪК
Вторник, 20 часа, Бар ПЕТЪК

Представяме си как би продължила перфектната вторник вечер и ако след арома медитацията ти дойде настроението за още нещо, галещо духа - ето къде да го откриеш. Акустичната вечер в бар „Петък“ ще бъде в компанията на Белослава и всички нейни парчета, които тайно или не обичаме да си припяваме. Носталгия по лятото и много приятна енергия и емоция те очакват... и там.

A RETROSPECTIVE OF MOVIE OBSESSION · EXHIBITION
Сряда, 18 часа, BOLD Showroom

Денят е сряда и е време за малко арт, отправяме се към шоурума BOLD за едно любопитно откриване на изложбата на Александър Инчовски (Inchovski). За Александър киното е много повече от смисъл в рамки. Той отваря вселената на филмовото изкуство, съчетана с религия, политика и класическо изкуство. Всичко това на терена на творческия му ум, който го претворява в нещо ново и различно, какво е то - ще разберем тази седмица.

ТОХОКУ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЯПОНСКИТЕ ФОТОГРАФИ
Сряда, 18.30 часа, Национална галерия

Явно че тази сряда ще е денят за откривания на изложби. Която и да избереш, другата няма да ти избяга. В Националната галерия ще се открие изложбата „Тохоку през погледа на японските фотографи“. Тя се състои от фотографии на региона Тохоку, заснети от деветима фотографи и една фотографска група. Тохоку е регион на остров Хоншу - най-големия остров от Японския архипелаг. Когато през 2011 година се случва земетресението с магнитуд 9 по скалата на Рихтер, най-тежки са щетите именно в този регион. Това е и събитието, причинило безпрецедентния инцидент в първия реактор от атомната централа във Фокушима. В контраст с всичко това ще видим и част от красотата на тази територия.

URBANITES: EXISTENCE  AT EXE CLUB
Четвъртък, 21 часа, EXE Club

Нямаме търпение за събитието на Urbanites Sofia. Няма да ни омръзне да повтаряме какво точно е това, защото звучи все толкова яко, а именно - платформа за съвременно творчество и култура, която подкрепя млади изгряващи артисти, като им дава възможност за изява чрез събития и изложби и популяризира работата им онлайн. Този четвъртък ще се срещнем на територията на EXE Club за да видим Existence - проект на Urbanites Sofia в колаборация с петима млади артисти. Жоро Пеев (Jawpains), Виктория Николова (Pllik), Георги Василев, Алина Папазова и Михаела Михайлова. В компанията на DJ сетовете на Diass и Djobry.

Йоана Апостолова: Ела да работиш със звездите

Гостувай на La Rocca - автентичният вкус на Виченца

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв