Събития за след работа: 22 – 26 април

Намери себе си в града

  • 22.04.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица ще търсим усещането за естетика и забавление. Градът ни е подбрал точните събития и места, където да го открием, да срещнем сродни души, да споделим удоволствието от готини лайв концерти и майсторско поднесено изкуство. Къде да ни откриеш, чети тук.

FOUND IN TRANSLATION
Сряда, 19.30 часа, ул. „Цар Самуил“ 32

Танцовото представление Found in translation е диалог между вътрешния глас на човека и гласа на неговия разум. Впускаме се в това приключение с двамата танцьори, които вълнуващо интерпретират проблема за себепознаването и себеприемането, изследвайки как превеждаме несъзнаваните си пориви на езика на поведението си.

МАЙСТОРИ НА ФОТОГРАФИЯТА - ВИВИАН МАЙЕР
Вторник, 18.30 часа, СГХГ Sofia City Art Gallery

Няма да пропуснем изложбата на американската стрийт фотографка Вивиан Майер. Една от най емблематичните авторки на улична фотография ще ни потопи в света на нейната любима среда – улицата, и най-вече кварталите на средната класа, където може да усети истинският живот на случайните хора. Какво я е докоснало в техните образи, ще видим на територията на Софийска градска художествена галерия.

АКУСТИЧНО В 20:00 С YVA - 23.04.2019, БАР ПЕТЪК
Вторник, 20 часа, Бар ПЕТЪК

Прекрасна вторник вечер ни се очертава в акустичната компания на YVA на сцената на бар „Петък“. След премиера на дебютния ѝ албум Fish Tears, която се състоя през февруари, YVA, по-позната като Ива Янкулова, ще изстреля седмичната вечер в сферата на магичната, като ни накара да забравим всичко ежедневно с готината си авторска музика. 

DAYO AT KICK'S
Сряда, 20.30 часа, KICK’s

В сряда вечер редовно си празнуваме малкия петък, този път на територията на бар KICK’s, където ни очаква прекрасната музика на DAYO. Както е тръгнало, се очертава една особено музикално наситена седмица с все любими и с яки изпълнители.

MARBLE MEETS GRAFFITI VOL. 1
Петък, 19 часа, Gifted Sofia

Нямаме търпение за първото събитие от поредицата Marble Meets. За всички фенове на стрийт културата, музиката и графитите и свежите емоции. През 2018 г. едни от най-популярните български графити артисти бяха поканени от нюйоркската галерия Martinez, за да покажат своето изкуство. Така XPOME, GLOW, FELON, MAZE и KONTE се докосват до корените на графити културата и представят българския ѝ прочит. Приготви се за страхотно визуално приключение из улиците на New York, Los Angeles и култови места като Venice beach, придружено от музикалната селекция на Kxcks, Xonic, St3ykul и Criteria (Marble Souls).

Първа спирка: ЧИСТОТА

Гласувай и спечели пътуване до Мадрид и билети за BOILER ROOM

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв