Събития за след работа: 15 – 19 април

Кое и къде да не пропуснеш

  • 15.04.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица ни е приготвила вълнуващи преживявания в следработните часове, които нямаме търпение да споделим с теб. Още от началото на седмицата те посрещаме с изкуство, приключенски истории и много музика и парти настроение, за да избягаме дружно от пролетните работни натоварвания.

БРАТЯ КАРАМАЗОВИ - ПРЕМИЕРА В СОФИЯ
Вторник, 19 часа, Народен театър „Иван Вазов“

Седмицата стартираме с дългоочаквана театрална премиера в Народния театър „Иван Вазов“. Спектакълът е „Братя Карамазови“, който обещава да е един от най-мащабните за голямата сцена. В ролите ще видим едни от най-разпознаваемите и любими лица на театъра, като Владо Пенев, Деян Донков, Ана Пападополу, Радина Кърджилова и много други. Дори да пропуснеш деня на премиерата, не се колебай да вземеш билети за някоя от идните дати на постановката.

БАЛОНЕН ИКАР / BALLOON ICARUS
Четвъртък, 19 часа, INTRO Gallery

В четвъртък се запътваме към откриването на изложбата на Борис Праматаров. Познат ни е от всички постери на ЕХЕ, но освен това и от всички други негови произведения, които безнаказано проникват в ума ни. Нямаме търпение да видим какво ни е подготвил този път – защото знаем, че със сигурност ще открием и частица от своята лудост в „Балонен Икар“.

ARCTIC MONKEYS TRIBUTE
Четвъртък, 20 часа, Mixtape 5

Добрите трибюти винаги успяват да внесат малко свеж въздух в делничното ежедневие, а и не само. Този четвъртък се отправяме към Микстейп, където ще се пренесем като на концерт на любимите ни момчета от Arctic Monkeys.

ЖИВОТЪТ НА БРАЙЪН ОТНОВО НА КИНО * MONTY PYTHON's LIFE OF BRAIN
Четвъртък, 19:30 часа, Дом на киното

България е сред световните дестинации, които ще имат шанса да покажат отново на голям екран една от епохалните творби на Монти Пайтън – „ЖИВОТЪТ НА БРАЙЪН“. В лентата участие взимат легендарните Греъм Чапман, Майкъл Пейлин, Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм и Тери Джоунс, който е и режисьор на сатиричната сага. 40 години след премиерата през 1979 година всички отново запяват в един глас „Always look on the bright side of life!“, а ние имаме възможността да се потопим в уникалното им чувство за хумор, зареждайки седмицата с огромна доза искрен смях.

МОНОЛОГ В АНТРАКТА / ПРЕМИЕРА
Четвъртък, 18. 45 часа, G8 Cinema

Документалната лента портрет на примабалерината Веса Тонова ще ни разходи из красотата и живота на балетния свят. „Монолог в антракта“ е заснет за седем часа преди, по време на и след спектакъла „Лебедово езеро“, в който Веса Тонова играе главната роля.

BLACK BEATS BY DJ DONCHO & LES TWINS
Четвъртък, 11 часа, PM Club

Отправяме се на хип-хоп приключение в PM Club. За любителите на танците и този тип музика вечерта се очертава истински шедьовър с Les Twins, които ще изпратят Black Beats формата в следващото измерение.

Les Twins и хип-хопът, който раздвижва всички сцени

Коя е Вивиан Майер и защо е толкова яко, че творбите ѝ идват в София

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв