5 събития за след работа: 01 – 05 април

Това не е първоаприлска шега

  • 01.04.2019
  • от Симона Пенчева

Като на шега се впускаме в градските събития, тази седмица няма да ни остави да си починем след работа. Нещата се случват бързо и интересно, подправени с много кино, музика и любопитство към живота. Не оставай в хралупата си, пролет е, чакаме те на най-интересните места да презаредим и обменим енергия. Къде – чети тук.

АКУСТИЧНО В 20:00 С PARAPLANNER - 02.04.2019, БАР ПЕТЪК
Вторник, 20 часа, Бар Петък

След дълга пауза Александрина, Мариета и Деян ще кацнат на сцената на Бар Петък този вторник. С авторска музика и нови парчета ще се забавляваме в любимия бар, без значение че вечерта е делнична. Креативно подкрепени от Yes., сцената и атмосферата ще вибрират на също толкова красиви и сенсуални честоти, както и музиката във всеки от нас.

SOFIA DRIBBBLE MEETUP: INCLUSIVE DESIGN
Сряда, 19 часа, Cosmos Coworking Camp

Каним те на поредната среща от серията Dribbble Meetups, този път на тема Inclusive Design & Accessibility. Събитието ще включва три кратки презентации, в които ще научиш повече за разликата между достъпен (accessible) и приобщаващ (inclusive) дизайн, за основните проблеми, които можеш да разрешиш чрез inclusive design, защо е важно да разработваш достъпни продукти и какви последствия може да има, ако не го направиш, както и много други интересни и полезни неща от сферата на дизайна. Следи ивента за повече инфо относно лекторите.

ПРЕМИЕРА НА INVISIBLE STRINGS (НЕВИДИМИ НИШКИ)
Сряда, 19.30 часа, Lumiere Cinema

Всеки знае, че сряда е малкият петък, така че, за да те изпратим на кино, а не в някой бар – то трябва филмът да си заслужава. Няма да пропуснем премиерата на документалния Invisible strings, продукция на Never Know Production. Филмът е съвременно изследване за взаимовръзката между всички нас и връзката ни със Земята, за ролята на човека на планетата Земя и как да преоткрием връзката си с нея, възможно ли е да се постигне единство в общество, изградено върху различия – това са само част от въпросите, които филмът засяга през срещи с много философски и духовни водачи от днешно време.

ЧИТАЛИЩЕ СОФИЯ #4 - БЪДЕЩЕТО - 03.04.2019, БАР ПЕТЪК
Сряда, 20 часа, Бар „ПЕТЪК“

Четвъртото издание на Читалище София 4 – Бъдещето те очаква в Бар Петък. В компанията ще сме музикално с Lilo Petrov, водещата е Vesela Babinova, а участниците - добре познати и любими. В ролята на съвременни градски поети влизат лиричните хип-хоп властелини ATILA, ЖЛЪЧ и нежната R&B фея - Preyah! Не ги пропускай.  

BACK TO THE UNITY VOL.12 BRING THE NOISE
Петък, 20 часа, Mixtape 5

Това е събитието за всеки, който обича българския хип-хоп. Сцената на Mixtape 5 ще събере куп талантливи хора, с които да отпразнуваш дванадесетото издание на Back to the Unity. С нетърпение очакваме артистите от цялата страна – SO CALLED CREW, ЯВКАТА ДЛГ, X-TEAM, LOGO5, FARS, ATILA x WORST, DJ AKASHA, SECTA и още много.

От Танзания до Гърция по вода.

Страсбург и уроците по бохемство.

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.