В София през уикенда: 29 – 31 март

Уикенд за земята

  • 29.03.2019
  • от Симона Пенчева

Ако този уикенд не отлиташ за Египет или някоя друга екзотична дестинация, може да се включиш във всички яки градски събития. Идните дни ни очаква Часът на Земята, а покрай него са се завъртели какви ли не активности, които чакат да им обърнеш вниманието, което заслужават. Грабвай доброто си настроение и се наслади на природата и града.

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2019
Събота, 20.30 часа, Градинката пред Народния театър

Часът на Земята обединява милиони хора по света, ние също се присъединяваме към него. Любим ни е, защото ни показва, че заедно можем повече. Ела и ти с нас в градинката пред Народния театър в часа, в който ще изгасим всякакво осветление и електричество. Организаторите ни напомнят, че главната идея не е само в това да спестим електричеството за един час, но по-скоро да завърнем вниманието си към всички тези разнообразни начини, чрез които ежедневно можем да съхраняваме природата.

НОЩНО ИЗКАЧВАНЕ И СПУСКАНЕ ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ НА ЧЕЛНИЦИ 2019
Събота, 19.30 часа, хижа „Алеко“

Ако искаш да избягаш от града и също да отбележиш Часа на Земята, имаме перфектното предложение за теб. Грабвай челника си и се отправяй към хижа „Алеко“, откъдето заедно ще се изкачим до Черни връх. Маршрутът ще бъде предварително определен, така че преживяването обещава да е вълнуващо и приятно, показвайки ни силата от обединението ни под общата кауза с любов към природата.

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ОБОРИЩЕ – СЕЗОН ПРОЛЕТ
Събота и неделя, пред Катедралата „Св. Александър Невски“

В събота и неделя ще се насладим на даровете на природата със задължителна обиколка на Фермерския пазар, който този уикенд ще се разполага по ул. „Оборище“. Ако още не си посетил някои от вече провелите се базари, то сега е твоят шанс. Предупреждаваме те, че най-вероятно много ще ти хареса и ще продължиш практиката, точно като нас.

ФИЛМИ ЗА КРИСТО В ДОМА НА КИНОТО
Неделя, Дом на киното

Тази година Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест има един особен фокус и това е Кристо. В рамките на фестивала ще можеш да видиш подбрани филми, разкриващи отвътре творческия процес и личността на авторите Кристо и Жан-Клод. Не пропускай да отделиш няколко часа от уикендното си време, няма да съжаляваш.

PEGGY GOU @YALTA CLUB
Събота, 23 часа, Yalta Club

Събота си е събота и е време за парти. Имаме качествен план за вечерта, който ще ни остави задоволени и заредени с добро настроение и през идната седмица. В небезизвестното ни любимо място Yalta ни очаква Peggy Gou, а преди нея Liubo Ursiny. Диджейката, родом от Южна Корея, се подвизава из берлинските сцени, а този уикенд обещава качествен саунд и за публиката в София.

Инфлуенсърството - истината или предизвикателство.

Красота, бъдеще и дизайн - Conceptual Talks.

За останалите тайни на града последвай Instagram профила ни.