5 събития за след работа: 11 – 15 март

Влизаме в паралелна реалност след работния ден

  • 11.03.2019
  • от Симона Пенчева

Тази седмица се отправяме на пътешествие из различните реалности, които ни очакват веднага щом работният ден бъде закрит. Градът се претворява в територия за интересни събития, които да ни разтоварят и обогатят в най-различни сфери. Освен на полезното сме обърнали внимание и на качествените парти забавления, които не се интересуват от присъствието на делника и ни обещават подобаващо разбиване независимо времето и пространството.

ИЗЛОЖБА: „РЕАЛНОСТИ“: КАК AR, VR И MR СЕ СБЛЪСКВАТ С НАШИЯ RP

Четвъртък, 19 часа, MOVE.BG

Интересната къща на MOVE.BG  е дом за любопитни и съвременни пътешественици в света на новото. В рамките на два месеца ще можеш да посетиш интерактивната изложба „Реалности“, която те предизвиква да изживееш изкуството с помощта на приложението Artivive App. „Реалности“ е част от VIENNA DESIGN WEEK 2018 и гостува в София за пръв път и показва новия език на изкуството, което слива и създава реалности, до които да се докоснеш от първа ръка.

LIQUDIZER – 5 YEARS OF SOULVENT RECORDS SOFIA – 15.03

Петък, 22 часа, Club Terminal 1

Два големи повода ни събират в Terminal 1, а именно годишнина от създаването на родната платформа за liquid dnb – Liquidizer, и, разбира се, гостуването на най-бързо развиващия се дръм и бас лейбъл в Лондон Soulvent Records, създаден от група лондончани, между които и liquid гигантите Pola & Bryson. По-специалната причина за присъствието им на родна територия е 5-ата им годишнина и издаването на специална компилация по случая, в която участие взимат и родното дуо LQ Music. Откъдето и да го погледнем, събитието си е мъст.

WORKSHOP #1 IN SOFIA: TELLING STORIES ON INSTAGRAM

Четвъртък, 2 часа, GENERATOR

Всичко, което искаш да разбереш за изкуството да създаваш така нареченото story, те очаква на този уъркшоп в „Генератор“. Как това да помогне на въздействието ти върху последователите ти и как да разшириш границите на аудиторията си чрез готини, интересни, иновативни и смислени сторита, ще разбереш този четвъртък.

В/ХОД Б: ВЕРБАТИМ СТЕНДЪП

Сряда, 19 часа, ПЕТЪК

Не минава и седмица без любимите ни стендъп преживявания, този път в познатия бар „Петък“. Ще ни разсмиват Лили Гелева и Богдан Казанджиев, които ще ни разведат из комедийния свят на познатия ни вход. Дали познаваме всички лица, които ежедневно срещаме, и какво крие светът на една врата разстояние от нас, ела и виж.

Moving Stills – филми за фотография от Триша Зиф

Вторник, 19 часа, Gallery Synthesis

Изложбата е фокусирана върху четири от филмите на известната режисьорка – „Чеволюция“, „Мексиканският куфар“, „Човекът, който видя твърде много“, „Уиткин и Уиткин“. Разказвайки историята на четирима фотографи, успоредно изложбата ще ни разведе из един свят на богати фантазии, обхващащи света на фотографията и киното.

Модерните хора ходят на стенд-ъп комедии, останалите... също

Софийски театрален салон ще ти покаже номинираните за ИКАР

Софийският театрален салон

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв