В София през уикенда: 08 – 10 март

Арт вибрации на хоризонта

  • 30.11.-0001
  • от Симона Пенчева

Този уикенд сме се посветили на изкуството. Няма да пропуснем да се присъединим към филмовия маратон на Международния София Филм Фест, където ни дебнат току-що спечелилите „Оскар“ лентови заглавия. Освен кино треската сме ти подбрали още няколко от най-значимите градски събития за уикенда и за финал рождения ден на легендата в софийския нощен живот – бар „Строежа“. Къде да ни откриеш, чети тук.

JUST Oga Korol, Anton Pau, Indy
Петък, 22 часа, Micro

Украинката DJ и продуцент Olga Korol, която завзе с лекота световната клубна музикална сцена, пристига в София и ще превърне столичния Micro клуб в арена на докосващия електронен звук. През последните десет години Olga Korol не спря да експериментира с музиката и от трип-хоп достигна с най-тънки "струни" до меката на електронната музика така, че звукът на лейбълите ѝ хипнотизира безброй фенове по цял свят. Не пропускай гостуването ѝ в София, защото партито ще се помни дълго, а за тази емоция със сигурност ще допринесат и добре познатите ни диджеи Anton Pau и Indy.

ЗЕЛЕНАТА КНИГА * “GREEN BOOK” AT CINEMAS
Събота, 20,30 часа, Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест

Взелият „Оскар“ за най-добър филм на годината „Зелената книга“ ни очаква на Международния София Филм Фест за 2019 година. Историята е вдъхновена от истинското приятелство, което вдъхва кураж без значение от обстоятелствата и пречките, които светът поднася понякога. Филмът с българското участие на Димитър Маринов със сигурност е в задължителния ни списък от фестивала.

TEDXVITOSHA 2019: НАМЕРЕТЕ Х
Събота, 9 часа, Народен театър „Иван Вазов“

Любопитството е движеща сила на познанието и екипът на TEDxVitosha го знаят. Затова ще ни преведат през търсенето на X– където това е неизвестното, което придава смисъл на уравнението – и в училище, и в живота, Х като поколението, символ на свободата и неограничените възможности, Х като център на мишената, за да виждаме още по-ясно къде да се целим, Х като римското обозначение за перфектното число – 10, Х като фактор на таланта, неописуем с думи и какво ли не още. Събитието отново ще е в познатия формат като платформа за споделяне, този път на територията на Народния театър „Иван Вазов“.

STRANGER SYNTHS
Събота, 23 часа, TELL ME

В събота празнуваме рождения ден на нежната половинка от DJ дуото на Vajarov & Paci. Мястото е TELL ME, а зад пулта ще застъпят Ники Въжаров и Драгомир Дончев със селекция от много synthpop, synthwave, indie electronica, tech house, dance. Чувствай се поканен да се присъединиш към клубното приключение и не забравяй да донесеш пълни шепи от индивидуалния си чар и добро настроение, което да споделиш с останалите.

JUMPCORE NOISH AT DNK
Събота, 19,30 часа, ДНК

Гостуването на Jumpcore и Noish~ е част от международна програма „Мигриращото тяло” на ДНК. И двете представления са от Полша и сме сигурни, че има с какво да удовлетворят жаждата ти за съвременна хореография, танц и концепция. Подходящи за любопитни и отворени към изкуството души, за по-запознатите пък ще напомним, че ден след представлението, на 10 март от 11:00 часа в ДНК е организиран уъркшоп с Павел Сакович | Workshop Pawel Sakowicz.

STROEJA 22 YEARS BIRTHDAY PARTY – 9 MARCH 2019
Събота, 21 часа, Stroeja

Всичкиприятели на клуба, хората, които са го посещавали през годините, хората, които са били част от екипа през годините – „Строежа“ кани всички да празнуват 22-годишната епична история на софийския клуб. Честно казано, предвид описанието почти всички хора от града са официално поканени, но дори никога да не си имал честта да дивееш в клуба на ул. „Леге“, тази събота е повече от перфектен повод. Настроението ще е в най-високите честоти, а музиката – отговорно поверена на приятелите от бар „Лорка“, Shakermaker, Краси Москов и Мартин Михайлов.

Прогресивната българска музика и наградите на Бар Петък

10 неща, които може би не знаете за Кийт Флинт от Prodigy

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв