„Възвишение“ зад кадър

Изложба с фотографии на Симон Варсано по стъпките на “Възвишение”

  • 03.10.2017
  • от редакторите

Ако понеделникът вече е успял да ви изтощи и имате нужда от презареждане, една разходка в парка пред Народния театър може да ви зарадва с неочаквана изложба.

След излизането на официалния трейлър на най-чаканата българска продукция за 2017 година - „Възвишение“, интересът към филма по едноименния роман на Милен Русков продължава да расте.

Може би това е и причината месец преди официалната премиера да имаме възможността да надникнем към снимачната площадка на филма с една ексклузивна изложба на безспорно утвърдения роден фотограф Симон Варсано. Изложбата е посветена на кинолентата и показва „Възвишение“ зад кадър. Селекцията е разположена пред Народен театър „Иван Вазов“ и ще остане там от 2 октомври до 16 октомври.

Фотографиите, 32 на брой, са внимателно подбрани, така че да проследяват снимачния процес, протекъл от януари до ноември 2016 година и същевременно да разкрият на зрителя магията на киното, без да развалят интригата на филма.

Авторските кадри са придружени от кратък текст, указващ точното местоположение, на което е заснета всяка от избраните сцени.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Столична община и беше открита лично от Симон Варсано и г-жа Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в СО. На откриването присъстваха още режисьорът Виктор Божинов, Алек Алексиев (в ролята на Гичо), Станислав Ганчев (в ролята на Пею Бръмбара), Владимир Михайлов (в ролята на Симо Влаха) и Иван Дойков (продуцент на „Възвишение“).

Можете да изгледате трейлъра в линка по-долу и да се отправите на разходка към Градската градина на столицата, за да се насладите на фотографиите на Симон Варсано по стъпките на „Възвишение“.

През октомври посети още...