В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 3-5 ЮНИ

Какви да ги вършиш в София, ако решиш да останеш тук през уикенда?

  • 04.06.2016
  • от Диляна Николова

Ето го и него. Първият от многото летни уикенди, които ни очакват. Дали ще си в града, на плажа или в подножието на планината, все е добре. Стига да знаеш как да се насладиш на времето си. Тези дни ние оставаме в града да попишем статийки за гайда, да си сготвим вкуснотийки, да послушаме хубава музика и да врътнем няколко кръгчета със скейта из софийските събития. Ето кои са те…

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ
СЪБОТА, НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО ТЕБ

Ако успееш да станеш събота сутрин, можеш да свършиш едно добро дело, като се включиш в кампанията „Да изчистим България“, най-мащабния доброволчески проект. Дори и да не вземеш участие в колективното почистване, можеш да събереш пластмасовите бутилки и фасовете пред блока. Дай своя добър пример. Всичко започва с една малка стъпка.

CULTURE BEAT TERRASSE OPENING
СЪБОТА, CULTURE BEAT CLUB


Любимата ни тераса е на път да отвори отново, като добавената стойност тук е спиращата дъха гледка към Витоша и свежо-стипчивите коктейли. В събота късен следобед минаваме покрай района на НДК, за да видим обновения интериор на Culture Beat и да пийнем по едно питие for free. От заведението обещават нова музикална концепция, с която регулярно ще представят нови и легендарни артисти и диджеи от родната сцена.

BRIC-A-BRAC TEA PARTY / BAZAR
НЕДЕЛЯ, COSMOS COWORKING CAMP


Много от нас с носталгия се сещат за ритуали и порядки, които са се случвали в миналото - като английски чаени партита и градински разпродажби. Без да се налага да влизаш в машината на времето, можеш да се включиш в чаената церемония, която подготвят от cosmos coworking camp. И ако ти е много топло за чай, то поне мини да видиш в какви чаши се пие той и хвърли едно око на първата колекция на Bric-A-Brac - винтидж предмети със сантиментална стойност, за любители на красивите находки от миналото. LUbakery ще ти прави компания с дизайнерските си бисквитки и други сладки шедьоври, а Кевин и Тина от Cottage Farm Alino ще представят домашно приготвените си сладка по английска рецепта. Звучи доста вкусно!

HALFBIKE TEST RIDE
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ABSOLUT CREATIVE SPACE


Семейството на Halfbike иска да покаже колко точно е яко тяхното произведение. Като част от програмата на форума Absolut Creative Space, посветен на устойчивата креативност, момчетата от екипа ще предоставят за ползване революционното средство за придвижване. От 16 до 19 часа и през двата почивни дни те ще направят демонстрация на своя необичаен и абсолютно уникален велосипед, за който твърдят, че събужда естествените инстинкти за движение и рефлекси по съвсем нов начин.

НИКОЙ НЕ ИСКА НОЩТА
НЕДЕЛЯ, EURO CINEMA, 19.30h


Кино в неделя вечер. Класика! Трябва ти само другарче подръка и една торба с пуканки, за да смелиш по-добре историята.  А тази си заслужава.  Две жени от различни светове - американката Джоузефин и ескимоското момиче Алака, са останали сами с природните стихии на дългата полярна нощ в Гренландия, която трае 178 денонощия. Действието се развива в началото на ХХ век, а лентата е вдъхновена от живота на изследователя Робърт Пири, изпреварил Руал Амундсен в надпреварата за покоряването на Северния полюс. Ако не сме били достатъчно убедителни, ще кажем, че едва ли ще имаш друга възможност да видиш носителката на „Оскар“ Жулиет Бинош и българският актьор Велизар Бинев заедно на една лента.

КАКВИ ОЩЕ МОЖЕШ ДА ГИ ВЪРШИШ ТЕЗИ ДНИ