ДА ПИЕШ ОТ ВИНОТО НА СТИНГ

Вино почти толкова добро, колкото музиката му

0 коментара Сподели:

Да твориш вино и музика е лесно, особено когато името ти е Стинг. Музикантът, чието творчество е храна за ума и сърцето на ценителите, се пренася у нас чрез вината си, за да нахрани и останалите ни сетива по време на пролетнaта вино дегустация SPRING WINE TASTING.

По покана на организаторите на вино фестивала, специално за представянето на марката на музиканта, пристига Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, тосканския дом на Стинг и съпругата му Труди. Избата Tenuta Il Palagio е построено в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие. Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години – и вина от изключително качество.

Малко преди да отпътува за България Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, споделя,

Да работиш за Стинг и съпругата му Труди е абсолютно удоволствие. Те и двамата са изключително мили хора, много отворени към нови идеи. Най-трудното е, че вината ни винаги трябва да бъдат (поне) толкова добри, колкото музиката на Стинг!

Вината, които българската публика ще има привилегията да опита за първи път в рамките на SPRING WINE TASTING, носят имената на някои от най-емблематичните песни на рок легендата: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

Освен на специалното представяне на вината на Стинг, посетителите на SPRING WINE TASTING ще имат възможност да се насладят на още четири амбициозни майсторски класа:

·         Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни– дегустация на шест вина от втората родина на сорта с водещ Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.

·         Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят – кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари с гост лектор Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР).

·         Сериозни вина през розови очила – Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Гостите му ще се запознаят със Сабин Рабе, собственик на Chateau Pigoudet; Виктор Барду, експорт мениджър на Chateau de Berné и Фани Брьой, енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière.

·         25 години Домейн Бойар – Една интригуваща дегустация на изключително редки, енотечни вина, водена от т.нар. dream team на Домейн Бойар и Кортен – Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов.

ВИЖ КАКВО ОЩЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ПРЕЗ МАЙ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *