SIA, ОТХВЪРЛЕНИТЕ ПЕСНИ И ОЩЕ НЕЩО

Изпълнителката пуска нов албум на 29 януари

0 коментара Сподели:

„Предложих песен на Риана, тя я отхвърли. Предложих песен на Адел, тя ми я върна. Написах песен за Бионсе, не я одобри. Тогава реших защо да не ги събера в свой албум, като знам, че парчетата са добри?”. Така австралийската звезда Sia полага основите на This is Acting – седмият й студиен албум, който излиза на 29 януари.

Може ли да се направи хитов албум от върнати песни? Ако го прави чудатата изпълнителка, която доскоро криеше лицето си, може и още как.

Дали ще пее за полилеи, които висят от тавана или ще затваря хора в огромни клетки, певицата знае как да предложи нещо, което да се хареса.

Все пак е в музикалния бранш от доста време. Но упорито пази личното си пространство и разчита на косата си да крие лицето си. „Прическата ми се превърна в запазена марка. Другите имат, защо да нямам и аз”, споделя тя в интервю за американско радио. Звездата не оказва участията, но едно от условията й е да остави лицето си скрито.

Ако албумът е успешен обаче обещава и турне през лятото, на което ще се наложи да покаже малко повече от себе си.  This is Acting(„Това е игра” в превод от английски) ще включва 12 парчета. Заглавието идва от идеята й да събере песни, писани за други, и да се опита да ги изиграе, като влезе в образ.

Bird Set Freeе писана за албума на Адел – 25. Гласовитата певица обаче не го харесва, а Sia, започва да изпитва това, което нарича „угризенията на продавача” и прибира песента си обратно.

На 18 декември излезе Cheap Thrills, написана в партньорство с Greg Kurstin за албума на Риана.  На 7-ми този месец  блондинката  издаде и втория официален сингъл от албума Reaper, който е създаден с Кание Уестотново за барбадоската перла. Само че продуцентите на Риана решават да не включват песента във финалната селекция за албума й, което е странно, като се има предвид грандиозния успех на Diamonds, също написана от Sia. С нея Риана се изкачи до върховете на не една класация.

Пред „Ролинг Стоун” певицата разкрива, че успехът й не се дължи толкова на таланта, колкото на голямата й продуктивност. „Всъщност е въпрос на шанс. Стреляш и или улучваш, или пропускаш. Истината е, че съм добър куратор. Умея да преценявам за кого е подходящо едно парче. Като цяло публиката приема добре песни за преодоляването на трудности, за това как накрая всичко ще бъде ОК или за забавни неща. Първо идва мелодията, после избирам текста и преценявам кой би го изпял”.

Въпреки че определя някои свои текстове като „доста лигави”, Sia  е наясно, че това се продава: „Има моменти, когато просто искам да си взема чековете в края на деня” и изкуството остава на заден план.

„Харесвам и мъже, и жени”

Извън вниманието на медиите обаче не остава сексуалната ориентация на изпълнителката и склонността й да изпада в депресия. Австралийката е била пристрастена към успокоителни, алкохол и няколко пъти е обмисляла самоубийство, като веднъж стига и до писането на предсмъртна бележка.

При избора й на половинка най-малко определящ пък се оказва полът. „Преди да стана известна винаги съм казвала, че съм излиза с момчета, и момичета, и всичко по средата”. Откритостта й става причина да бъде включена в списъка на най-влиятелните хомосексуалисти в Австралия.

 

 

 

 

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *